Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Nef

Leden
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nef

  1. Vandaag ritje met mijn pk50 uit ‘89 willen maken, maar na 300 m valt de motor uit, thuis gecontroleerd op ontsteking maar nope, niets meer. Andere bougie ingestoken, ook niets, dus denk ik misschien de bobine maar wil toch even wachten op jullie tips, tnx.

  2. Hallo, hier een update, heb de nieuwe zuiger met bijhorende veren gemonteerd samen met een nieuwe uitlaat, gaat nu vlotjes naar de 40kmu en zo naar de 45 wat uiteindelijk normaal is en ook de bedoeling was, dus ben wel tevreden. Tnx allemaal voor de tips. 
    Aja nog een vraag, ik gebruik minerale tweetaktolie van Castrol, omdat het een wat ouder model Vespa is (1989), misschien toch beter synthetische tweetaktolie gebruiken, of niet?

    Grtz, Nef

    • Like 1
  3. Hallo, ik heb de cilinderkop samen met cilinder gedemonteerd om de zuigerringen te vervangen, die ondertussen besteld zijn, hier mijn vraag, er was geen pakking tussen cilinderkop en cilinder, blijkbaar normaal, moet er bij het monteren toch een pakking tussen of gewoon terug monteren… misschien de oppervlaktes zachtjes opschuren? Grtz.

  4. Hey, Ben aan restauratie bezig van pk50, carburator uit mekaar gehaalt, gereinigd, en van nieuwe pakkingen voorzien. Start doet die goed, het duurt wel even voor dat ik kan vertrekken zonder de choke terug open te zetten anders valt die stil, maar als ik thuis vertrek…een paar honderd meter vals plat geraakt die er niet omhoog in derde versnelling, dan moet ik naar tweede terug schakelen, denk niet dat dit normaal is. Trouwens, met vals plat bedoel ik letterlijk vals plat, he, he , dus zeker geen steile helling of zo. Als ik stil sta en gas los, duurt het even voordat die op stationair draait. Iemand een idee? Grtz

  5. Hallo,

    2826738D-E927-4C04-BD12-5FCAA422722C.jpeg.dd8d85385a0251071694fa1c826e41a0.jpegNadat ik mijn sleutels van pk50 kwijt ben gespeeld heb ik succesvol de cilinders uit sloten kunnen verwijderen, dankzij jullie tips. 
    nu heb ik bij SIP een setje van drie slotcilinders besteld met natuurlijk bijpassende sleutels. Nu is de cilinder die ik uit het zadelslot heb gehaald toch verschillend dan de andere….zie foto. Zitten zoeken achter zo een cilinder met lange bekken maar niks. Dus als iemand iets weet…alvast bedankt, grtz

×
×
  • Nieuwe aanmaken...