Jump to content
Vespaforum.be

Kristof E

Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kristof E

 1. Hey Iedereen Wie heeft ervaring met oldtimerverzekeringen? Heb interesse om een motor in te schrijven onder het statuut "oldtimer". Zoals altijd doen er zich geruchten de ronde dus als je hier eigenhandig ervaring mee hebt zou dit me zeker en vast verder helpen. Heeft iemand een idee wat de taks en verzekering is? (standaard BA & rechtsbijstand), een voertuig van 94' dat binnen enkele maanden 25 jaar oud wordt. Er zijn héél wat componenten die een invloed hebben op een prijs (zoals leeftijd verzekeringsnemer, heb je al meerdere verzekering geclusterd bij een verzekeraar etc, en er zijn er nog héél wat meer). Laten we er nu gewoon even van uitgaan dat het echt gaat om een standaard "deal". Dus als je wil meedelen welk model, geclusterde verzekeringen/combi's je hebt en wat je ervoor betaalde en naam van de maatschappij zou me dit zeker verder helpen (mag ook voor zware motoren zijn +45 kw ). Alvast bedankt!
 2. Het is bijna 5 jaar na de laatste comment, voor diegene die er interesse in hebben kunnen het gerust doornemen. Ondertussen is er wel een O-nummerplaat voor motoren als je deze nu onder dat statuut zou inschrijven. Heb het gevonden op de overheidssite van FOD: https://mobilit.belgium.be/nl/wegverkeer/inschrijving_van_voertuigen/kentekenplaten/t_o_m_q_en_8_nummerplaten Daarnaast is er blijkbaar ook een nieuwe reglementeren m.b.t. het statuut "oldtimer" (O-plaat) waarbij de omschrijving behoorlijk vaag is. Dus m.a.w. héél wat grijze zones zijn die je vrij mag interpreteren. https://mobilit.belgium.be/nl/wegverkeer/inschrijving_van_voertuigen/kentekenplaten/oldtimer_nummerplaat Hopelijk hebben verschillende mensen hier wat aan voor de toekomst. Groeten
 3. Geen gemakkelijke, ik zeg: ofwel "oude lak" laten en technisch afstellen ofwel echt het andere uiterste...volledige make over (dus ook terug naar originele lak). Het is maar wat je zelf wil natuurlijk, hoe dan ook is het een mooi ding! Veel plezier ermee!
 4. Dag Vespa liefhebbers! Graag win ik advies in bij jullie. Een tijd geleden kocht ik een PX125 uit 2008 van de eerste eigenaar, deze had op dat moment 3.200km op de teller. Op dit moment heb er ongeveer 800km mee gereden en staat de teller dus op 4.000 km. Van auto's weet ik heel wat af, van scooters/motoren is het bijleren en veel opzoeken: Om de hoeveel km geef je de px van deze "generatie" best een onderhoud? Wat dien je allemaal exact na te kijken? Misschien heeft iemand een origineel onderhoudsboekje? (de eerste eigenaar was dit kwijt waardoor ik dit niet heb) De meningen/post lopen sterk uiteen dus hoop ik via deze weg meer verduidelijking te krijgen. Ik dank jullie voor het advies! Groeten!
 5. Gezien jouw leeftijd en rijervaring is dat een mooie prijs vind ik. Iedereen wil uiteraard goedkoop af zijn, aan de andere kant is een verzekering iets heel cruciaals. Er is veel concurrentie tussen de banken/verzekeraars, dus zo eens bij meerdere spelers gaan horen kan geen kwaad. Ik doe dat altijd en er zit overal toch een serieus prijsverschil op vind ik. Alvast veel veilig rijplezier.
 6. Er zijn als het op verzekeringen aankomt ontelbare mogelijkheden. Afhankelijk van de voorwaarden zal dat ook een impact hebben op de prijs (en nog heel wat meer factoren uiteraard). Zelf heb ik gekozen om mijn auto en vespa samen te verzekeren in 2017. Bij mij mogen ze niet samen op de baan. Omdat ik geregistreerd sta als enige gebruiker. Dit heb ik destijds bewust gedaan om korting te krijgen. Het kan zeker dat je ze beiden tegelijk op de baan hebt. Best gwn eens bij verschillende verzekeringen gaan horen. Je kan daar zo ver in gaan als je wil.
 7. Kristof E

  70 jaar Vespa

  Mooie foto's stonden heel wat pareltjes tussen!
 8. Ennekens in Nijlen is een vriendelijke man, had destijds echt de indruk dat die mij gewoon de duurste wou verkopen... Los daarvan kent hij zijn business zeker en vast. Die In Boechout (Vespacenter Antwerpen) is degene waar ik naartoe ga. Heeft best wel veel onderdelen in stock om het zelf te doen. Het is maar welke locatie voor jou het gemakkelijkste is natuurlijk. Je hebt ook nog De Pauw in Gent, heb geen ervaring mee en dan nog Vespa Cras (Brecht of Sint-Job) is meer gericht op maintenance en oldtimers. Uiteraard zijn er nog zoveel meer die je kunnen verder helpen. Ben eens benieuwd wie er nog andere kan "recommenden" ? Greetz
 9. Wou er ook nog zelf omrijden in Kontich maar was toen zo'n drukke periode op het werk. Had het beter gedaan dan was het gefixt op enkele dagen ipv 2 weken te wachten op de plaat via de verzekering. Haha, idd zeker als je er vlakbij woont is dat irritant.
 10. Boechout/Hove ben ik regelmatig. Denk dat ik een van deze weken nog eens naar de Vespashop in Boechout ga voor een luchtfilter ofzo.
 11. Dag Bine De tweewielers doen het goed sinds de knip er is. Het is pijnlijk om te horen dat je er ook bij staat aan te schuiven. Heb het zelf nog nooit gezien of ervaren dat er werd ingehaald. Rij er zelf zelden door. Ik weet dat de LEZ niet van toepassing is op motors omdat de camera's de nummerplaten niet kunnen lezen, maar of ook zoiets is bij de Waaslandtunnel voor de trajectcontrole weet ik niet. Ik wil het antwoord ook wel weten. Wat je bv eens kan doen is de vraag sturen naar Vespa Club Antwerpen ofzo...eerder locals, de kans is groot dat er wel iemand is die het antwoord weet. Bekijk eens of het steeds dezelfde motors zijn die de "overtreding" maken. Bij veelvuldig herhalen vermoedelijk niet. Hopelijk weet je het snel!
 12. Leuk, drempel overwonnen en deze is nu aan je zijde. Veel plezier ermee. Het is zeker en vast een meerwaarde om een jerrycan in huis te hebben. Heb dat altijd gehad, je hebt ze in alle formaten en prijscategorieën.
 13. Danku, het bevalt me goed, de veiligheid is inderdaad heel belangrijk!
 14. Dag Iedereen Mijn lidmaatschap is eindelijk goedgekeurd dus bij deze danku! Eigenaar van een PX125 uit 2008. Je kan me tegenkomen in Gent, Waasland, Antwerpen maar uiteraard ook daarbuiten bij mooi weer. Een foto zegt meer dan 1.000 woorden en is uiteraard heel belangrijk hier! Greetz
 15. Recent heb ik een nummerplaat aangevraagd. Dat duurde 2 weken via de verzekering...Als je zelf naar het DIV in Kontich of Gent gaat dan heb je die de dag zelf nog.
×
×
 • Create New...