Ga naar inhoud
Vespaforum.be

SSimons160GS

Leden
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SSimons160GS

  1. Misschien ook nog een tip voor de lichten. Laat deze altijd afstellen door een garage die goede contacten heeft met de keuring.

    Het ijkingstoestel dat de keuring gebruikt kost een garage +/- 5000 euro. Dus veel garages stellen de lichten af op hun eigen manier.

    Bij de autoveiligheid in Heist op Den Berg keuren ze moto's en 1,6km verder op de baan richting Aarschot voor de rotonde aan de linkerkant is een motorzaak.

    Ik heb de eigenaar leren kennen op de parking van de autokeuring. Hij weet hoe de lichten van een GTS juist moeten worden afgesteld. 

    • Like 2
  2. 3 uren geleden, Andy72 zei:

    correct volgens de manual, staat dat vermeld op het gelijkvormigheidsattest? Vind het wel knap dat zij dat gezien hebben...

    Ja die man liet het me zien. Hieronder een gelijkvormigheidsattest van een 50cc, maar daar staat de index ook op.

    F2705124-66B6-4644-BF4A-0062D4CDF795.jpeg.6203d24d6cee6cf15700081450a30ca6.jpeg

    • Like 2
  3. Even laten weten dat mijn GTS gisteren is afgekeurd omwille van een foute achterband en stand van het voorlicht.

    Met de stand van de lichten hebben al meerdere eigenaars gevloekt. Maar de snelheidsindex van je banden controleren voor je naar de controle vertrekt?

    De man was wel zo sympathiek me de kans te geven het zelf wat te corrigeren maar met de GTS is dat niet op 123 gefikst.

    • Even kort, ik heb de GTS in prima staat gekocht van een eerlijke verkoper. De vorige eigenaar had ooit een lekke band. Heeft die band laten vervangen door een goedkopere band met een lagere snelheidsindex zonder hiervan iets te weten. De band is zo goed als nieuw maar moet eraf omdat er een 56P op ligt en het moet een 62P zijn. Voor de periode van de verplichte keuring geen probleem, nu dus wel.  

     

    Even ter informatie, wat werd nagezien:

    -werking lichten.

    -remmen op een rembank is best gevaarlijk als je te brut remt. (Je moet je Vespa zelf in bedwang houden)

    -emissie

    -alle cijfertjes op het gelijkvormigheidsattest

    -alle serienummers (plakaatje en ingeslagen nummers, meestal onder het zadel)

    -speling op de wielassen

    -lekken van leidingen

    -banden (niet alleen profiel ook maat en snelheidsindex)

     

     

     

     

    • Like 3
  4. 3 uren geleden, Triumph zei:

    Heb inderdaad al wat ik moet hebben maar mischien zullen er anderen je wel een mailtje sturen, toch bedankt,

     

    grts, J

    Prima,  ondertussen is de bron waar ik het over had ook al uitgeput. 🙂

  5. Op 15/6/2022 om 08:17, Triumph zei:

    Goedemorgen,

    misschien een hopeloze vraag maar heeft er iemand een motor voor een PX te koop? Moet niet gereviseerd of in nieuwstaat zijn maar wel liefst compleet met uitlaat, ontsteking en carburator. 

    grts, J,

    Ik weet nog wel een adresje die er verschillende te koop heeft. Stuur me gerust een mailtje als je nog geen hebt gevonden.

  6. Op 18/4/2022 om 20:10, josse zei:

    je zou natuurlijk ook het lek kunnen verhelpen,

    maar als je de mengsmering wil loskoppelen, kun je best de as eruit halen dat de mengsmering aandrijft. Dat doe je door de carburator te verwijderen, de mengsmering en het carburatorhuis los te maken. Vervolgens kun je de as er gewoon uit de motor trekken. Daarna alles weer vastzetten en klaar. 

    Wat gebeurd er als je de as er niet uithaalt? 

  7. Nog even terugkomen op het schema. Gisteren alles aangesloten en het werkt behalve dat ik zonder draaiende motor geen spanning heb van de batterij. Ik dacht dat de gelijkrichter een brug maakte tussen spanning van een draaiende motor en de batterij. Maar dat is niet het geval. Dus alles werk alleen als ik de paarse (A aan gelijkrichter ) rechtstreeks verbind met de + van de Batterij. Dus op het schema hieronder is nog een foutje. Mijn idee is om in stand twee (als de motor niet draait) toch spanning te hebben aan de lichten en dat (van zodra je de motor draait) de spanning zou overgenomen worden door de motor en de batterij wordt opgeladen.

     

    Schema.png

  8. Op 1/3/2022 om 10:29, Pilaf zei:

    Je kan dit schema erbij gebruiken en toevoegen aan jouw schema icm kleine aanpassing bij het CDI deel om alles bij de schakelaar correct aan te sluiten: (zie topic: https://www.vespaforum.be/index.php?/topic/27569-vespatronic-gs160/).

    Aansluitpool no.10 wordt niet gebruikt omdat deze alleen voor het parkeerlicht is (6v systeem icm accu).

    Voor dit schema zijn de standaard kabelbomen te gebruiken en zoals Nero al zegt gebruik je de parkeerstand op de stuurschakelaar voor het uitzetten van de motor. Dit schema werkt prima en wordt veel gebruikt bij de GS160 conversie van 6v punten ontsteking naar 12v elektronische ontsteking (of upgrade naar p/px motor).

    Bij dit schema kan je uiteraard gebruik maken van een 12v accu welke je achter je spanningsregelaar plaatst. Je kan er dan voor kiezen om de claxon en/of verlichting DC te maken zodat deze altijd constant branden. Deze p/px stator is qua vermogen prima dus zou zelf voor een compleet AC systeem gaan zonder het gedoe/onderhoud van een accu.

     

    VespatronicGS160.jpg

    Ik ga de 10 pin schakelaar gebruiken omdat ik die heb en de aansluiting is voor een 8 pin toch anders. Verder zie ik twee engine kill standen, daar pas ik ook liever voor.

  9. 43 minuten geleden, SSimons160GS zei:

    grondverf)

    sorry spuitplamuur. (dik gespoten). Het deksel is klaar voor de grondverf. De rechterbil is gedeeltelijk afgeschuurd om weer te geven waar de appelsien overgaat naar glad. 

    WhatsApp Image 2022-03-11 at 11.30.15 AM.jpeg

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...