Jump to content

SSimons160GS

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SSimons160GS

 1. Werkt prima, maar doe deze weg voor een P200 blokje dat ik ga inbouwen. Is een plug and play motor, nog te goed in orde om open te leggen voor een projectje. Incl. uitlaat. 600 euro.
 2. Prima, ondertussen is de bron waar ik het over had ook al uitgeput. πŸ™‚
 3. Ik weet nog wel een adresje die er verschillende te koop heeft. Stuur me gerust een mailtje als je nog geen hebt gevonden.
 4. Wat gebeurd er als je de as er niet uithaalt?
 5. Nog even terugkomen op het schema. Gisteren alles aangesloten en het werkt behalve dat ik zonder draaiende motor geen spanning heb van de batterij. Ik dacht dat de gelijkrichter een brug maakte tussen spanning van een draaiende motor en de batterij. Maar dat is niet het geval. Dus alles werk alleen als ik de paarse (A aan gelijkrichter ) rechtstreeks verbind met de + van de Batterij. Dus op het schema hieronder is nog een foutje. Mijn idee is om in stand twee (als de motor niet draait) toch spanning te hebben aan de lichten en dat (van zodra je de motor draait) de spanning zou overgenomen worden door de motor en de batterij wordt opgeladen.
 6. Ik ga de 10 pin schakelaar gebruiken omdat ik die heb en de aansluiting is voor een 8 pin toch anders. Verder zie ik twee engine kill standen, daar pas ik ook liever voor.
 7. sorry spuitplamuur. (dik gespoten). Het deksel is klaar voor de grondverf. De rechterbil is gedeeltelijk afgeschuurd om weer te geven waar de appelsien overgaat naar glad.
 8. Dat is nog allemaal af te schuren πŸ™‚ (grondverf) De man heeft mijn speedster gespoten en stond strak!
 9. Wat doe ik met de puntlassen? Worden deze bij restaurantie bijgewerkt of origineel gelaten?
 10. Deze mag op slot. Heeft een bestemming gekregen.
 11. Aan de hand van jullie tips heb ik een nieuw schema getekend. De kabelboom van het schema zou deze moeten zijn: https://www.scooter-center.com/en/wiring-loom-vespa-vespa-gs160-36001-models-with-battery-1102463?number=1102463 Ik heb twee vraagtekens op het schema aangeduid. Weet iemand wat ik daarmee moet?
 12. Sorry Nero, het gaat om een elektronische. zie foto.
 13. Dag Nero, die heeft nog een puntontsteking. De batterij zou ik graag willen behouden, daar is mijn claxon ook op voorzien. (12V DC).
 14. De kabelboom van de 150 is niet meer te redden. Ik was ook van plan om kabels te leggen voor een 12V circuit. De starter uitschakelen is geen probleem maar de batterij wil ik wel graag behouden. Ik ga alvast opzoek naar de groene kabel want die zie ik op het eerste zicht niet in de junction box voor aansluiting zitten. Die gaat van de ontsteking naar de CDI.
 15. Ik zou graag een kabelboom willen samenstellen voor een motovespa met een PX125cc motor(VNX1M) met startmotor en 12V batterij. Een hele puzzel en in geraak er moe ilijk uit omdat niet alle modellen dezelfde kleuren gebruiken op hun schema's. Buitengewoon is de elektrische starter, daarvoor ontbreekt een knop (schakelaar), die zal ik ergens moeten inbouwen. Misschien onder het stuur in het handschoenkastje of aan het stuur. Voor deze elektrische starter is ook een beveiligingsschakelaar nodig aan de koppeling. Kan iemand me zeggen hoe ik vanaf het schakelkastje met blauw en zwart verder moet?
 16. Te koop Gezandstraald en gepoedercoat zadelframe. In uitstekende staat
 17. Ja inderdaad dat is de juiste en ja te duur. Wat denk je , zou ik die van mij dan niet beter helemaal proberen te herstellen? Oppervlakkig zal best nog lukken, maar maak me eerder zorgen om de balans en de stevigheid...
 18. Yes 10" Conus Als je nog afmetingen nodig hebt kan ik je die straks wel bezorgen.
 19. Iemand nog een goede remtrommel liggen? De mijne op de foto is flink beschadigd na het zandstralen.
 20. Voor het chassis had ik een offerte van 180 euro. Voor de wieldoppen, het zadelframe en vork niet. Daar heeft hij flink voor doorgerekend. Het gaat erom dat hij voor de schade niet wil opdraaien omdat het de schuld is van de klant. De compensatie die hij beweert te geven is gewoon doorgerekend, volgens mij. Swat, hij krijgt van mij geen goede review. Ik wil vooral meegeven dat je eerst goed moet afspreken over de prijs met duidelijke offerte en vragen naar het proces van de behandeling. Als je iets hebt afgeplakt moet je zeker weten of het door een oven moet en zeker zelf geen ophangpunten voorzien want als het dan valt is het blijkbaar de schuld van de klant. Nou ja , ik heb nooit gezegd dat ze mijn draadstang moesten gebruiken als ophangpunt....πŸ™„ Die diende om iets af te dekken....
 21. Vorige week mijn Vespa binnen gedaan voor zandstralen en primer. Hiervan had ik op voorhand een prijs afgesproken. (180 euro incl. BTW). Voor de vork de wieldoppen en het zadel had ik geen offerte, dacht in een naΓ―eve bui dat die prijs in verhouding met het chassis (aantal stukken en de opp.) hetzelfde of iets minder zou zijn dan 180 euro. Daar waar de stuurstang door het chassis gaat had ik de boven en onderkant afgedekt met kunststoffen kapjes met elkaar verbonden met een draadstang. Om te beletten dat ze de uiteinden mee zandstralen. Na twee dagen kreeg ik een telefoontje. De firma had de draadstang gebruikt om het chassis in de over op te hangen zonder te beseffen dat die niet tegen de hitte kunnen. Ik wist ook niet dat die voor een primerlaag wordt gebakken. Gevolg, het chassis is in de oven losgekomen van de ophanging en op zijn neus terecht gekomen. Met een ferme deuk in de claxonhoorn. De zaakvoerder stelde me daarvoor verantwoordelijk en vroeg me om dat eerst te herstellen en dan pas verder te in de primer te zetten. Ik was in alle staten toen ik te horen kreeg dat het mijn schuld was. Stuurde hem een mail met de kosten voor het herstellen van de neus. Maar bleef volhouden dat ik de schuldige van het ongeval was. Toen ik de prijs gepresenteerd kreeg had ik ook het gevoel dat hij de herstelkosten had doorgerekend. Het kost me zonder herstellingen nu 370 euro met een kapotte neus die ik zelf moet herstellen en een heel wrang gevoel. πŸ˜’
×
×
 • Create New...