Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Summer

Leden
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Summer

  1. Ik ga van het weekend de rollen schoonmaken en ze opmeten, afmeting en gewicht. Ik zal mijn bevindingen hier doorgeven.
  2. zijn die rolletje van goud gemaakt haha, bedankt voor de link. De prijs zal met vraag en aanbod te maken hebben.
  3. Ik ga van het weekend nog wat afstellingen doen. Ik ben al een tijd aan het lezen/zoeken naar variorollen. Deze zijn niet te bestellen en de maat is redelijk onvindbaar. Hebben jullie nog een ideetje waar je ze vandaan kunt halen? Volgens mij zijn ze origineel 15x15 en rond de 4gram. Op een Duits forum las ik dat je eventueel 15x16 kunt pakken als vervanging. Momenteel loopt hij +-50kmpu maar rond de 30kmpu zit een dip, op een lichte helling gaat hij niet boven de 30 uit, op een vlak stuk begint hij na de 30 weer beter te trekken. Iemand een idee wat dit is? Toch de rollen? Er ligt nu een sito+ onder met een onbegrensde bocht, dus ik had gehoopt op iets meer oempf.
  4. De rubbermat in het midden heb ik bewust weggelaten aangezien ik deze look mooier vind. En dat is hetzelfde bij de rand onder het zadel. Deze was in de bodykleur maar heb ik matzwart gespoten. Deze lijn vind ik beter passen bij de pk dan die rand ook mee te spuiten in de lakkleur.
  5. Klaar, starten lopen. Moet m wel nog wat beter gaan afstellen maar alles werkt naar behoren!
  6. Luchtfilter vervangen, bougie vervangen, olie vervangen, bocht en uitlaat gemonteerd en blok eronder, vervolgens velg en zijkappen, stuurkap met elektra aangesloten en de koppeling, rem en gaskabel aangesloten. Helaas rafelde het uiteinde van de gaskabel dus deze moet nog nieuw komen en ik moet ook nog de tank en het zadel monteren maar dit was dus een kleine update.
  7. Te gek project maar ik zou je ook aanraden om iets zorgvuldiger te werken, al moet ik zeggen dat je wel in rap tempo gaat, anders kan het nooit een kwalitatieve restauratie worden. Je kunt in mijn topic kijken voor een kleur tip, ik heb ook een vaalgroene tint al is hij niet identiek aan jouw kleur.
  8. Kleine update clear coated en begonnen met de opbouw omdat ik na er lassen een andere koker heb geplaatst heb ik de bok en veren moeten aanpassen
  9. Vergeten te antwoorden: Ik ben nederlander, en jouw pk is ontzettend mooi.
  10. Goede tip pdvd, ik ga die rubbertjes bijbestellen en nog even denken over een kleinere plaat.
  11. Dankjewel Ed.er komt een groot nummerbord op dus die gaatjes heb ik nog nodig. Weer een update:
  12. Dit was na de 1e primerlaag, er zijn er inmiddels 3 op gegaan. Volgende stap is de lak. Kleine wijziging in kleur, het is ral6011 geworden, resedagroen.
  13. Dankje daan, qua motor ben ik naar mijn mening nog teveel leek om het blok te splitsen, ben bang dat ik het niet meer juist in elkaar krijg, dus ik ga de meer basic dingen doeb, olie verversen, carb reinigen, bougie vervangen etc, en loopt hij niet goed ga ik iemand proberen te vinden die me tegen betaling ermee wil helpen. Een kleine update, na het wegschuren van alle roest en het lassen, heb ik de goede lak flink opgeschuurd maar niet tot op het blanke metaal, omdat deze lak nog goed hechtte. Vervolgens in de roestwerende epoxy gezet. Omdat er veel krassen en roestplekken waren, alles geplamuurd en geprimerd. Dit proces noem ik: plamuur, schuur, prime repeat. Ben best tevreden met het resultaat. Vervolgens volledig in de primer gezet.
  14. Dank jullie! De kleur, al twijfel ik nog een beetje, zal waarschijnlijk ral6021 (vaalgroen) worden. Spuiten ga ik zelf doen met 2K lak.
  15. zoals afgesproken hierbij een aantal foto's Net na aanschaf. Van veraf ziet ie er best oke uit, dichtbij toch erg veel roestplekjes, deukjes en krasjes en een gescheurd zadel Stap voor stap begonnen met de demonteren en vooral, labelen! Verder met de demontage, het was nog even zoeken om in die kleine krappe ruimte de benzinetoevoer los te koppelen en de tank eruit te krijgen Als laatste het gehele blok eronderuit Alle onderdelen grondig schoon gemaakt, even een vergelijking van de voetplaten, na schoonmaak en voor schoonmaak. De roest viel mee, behalve op de bodemplaat, deze was erg aangetast, hier de "voor het lassen" foto. En het resultaat na het lassen Er zullen meer foto's volgen
  16. Nu ik je reactie nog eens lees, zie ik dat je de uitlaat bocht bedoelt. Ik ben van plan een stalen bocht aan te schaffen (momenteel alu bocht), dient deze dus nog aangepast te worden?
  17. Bedankt voor jullie reacties Adrian en Ed. Dan weet ik eindelijk welke olie de juiste is. Dankje. Kun je me wel nog zeggen wat er precies aan de sitoplus uitlaat aangepast moet worden? Ook als ik wel de originele 50cc zou houden?
  18. Hallo beste Vespa liefhebbers, Ik ben al enige tijd bezig met het herstellen van een pk50xl automaat, VA52T. Wel zit ik met een aantal vragen, welke na langdurig googelen, nog onbeantwoord zijn. Welke olie heb ik nodig? Voor mijn mengsmering wil ik Castrol RS 2-T gebruiken, samen met Euro 95 in een verhouding van 1:50. Maar graag wil ik ook de olie van de automatische transmissie vervangen. Nu lees ik tegenstrijdige berichten op internet. Ik kom uit op drie mogelijkheden: SAE 30, SAE 80, Dexron II ATF. Wat ik lees is dat vespa zelf SAE30 aangeeft in hun handleiding van de VA52T, maar op een ander forum (dat al jaren gesloten is en waar je dus niet meer kunt reageren) lees ik dat SAE30 te dik zou zijn en er SAE80 in moet. Op het Duitse forum lees ik dat er Dexron II ATF in moet. Nou wil ik wel de juiste olie gaan gebruiken en hoop ik dat iemand hier mij antwoord kan geven. Misschien een Pinasco 75 cilinderkit? De vespa ligt momenteel in 1000 onderdelen, maar toen ik hem kocht heb ik kort test-gereden. Ik merkte toen op dat hij weinig power had, maar de verkoper wist erbij te vermelden dat de bocht van de uitlaat los zat en dat de uitlaat een flinke deuk had. Dit was ook zo en zal worden opgelost. Maar mogelijk wil ik wanneer het frame klaar is, toch een pinasco 75 cc cilinderkit installeren. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik lees ook weer hier tegenstrijdigheden. Bij deze kit staat dat je je huidige cilinderkop dient te behouden. Maar bij een andere verkoper staat dat de boring van de cilinderkop wel aangepast moet worden (17,5% meer boring). Heeft iemand ervaring ermee en kan mij uitleggen hoe dit in zijn werk gaat? Of zijn er nog andere manieren om het vermogen te boosten zonder cilinderkit? Mocht iemand het leuk vinden, zal ik binnenkort wat foto's posten over de voortgang. Wat ik al gedaan heb: Benzinetank gereinigd Zadelhoes vervangen Bodemplaat nieuwe plaat en koker laten lassen Carburateur gereinigd Velgen vervangen (te veel roest) en nieuwe banden erop Schokbreker gereinigd en lagers gesmeerd Alle kappen gedemonteerd en geschuurd en geprimerd Wat op de planning staat: Nieuwe sito plus uitlaat Nieuw luchtfilter Olie vervangen Bougie vervangen Nieuwe accu installeren In afwachting van jullie antwoord en alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...