Ga naar inhoud
Vespaforum.be

attest bouwjaar aanvragen bij Piaggio?


Aanbevolen berichten

Ik kocht onlangs een PX125 E van een particulier en kreeg er een officieel duplicaat van het gelijkvormigheidsattest bij. Een roze kaart was er niet omdat de vespa hier nooit ingeschreven is.

1 probleem: er staat geen bouwjaar op het gelijkvormigheidsattest. Dus toen ik vorige week bij het DIV stond om hem in te schrijven werd ik weer naar huis gestuurd. Ze vertelden me daar dat ik bij Piaggio een attest moest aanvragen met daarop het bouwjaar. Daarmee zou ik dan naar de douane moeten en weer een ander formulier aanvragen, en *daarmee* zou ik de vespa dan kunnen inschrijven.

Heeft iemand al een soortgelijke ervaring gehad? Is het gewoon een 'attest' dat ik nodig heb of een nieuw gelijkvormigheidsattest?

Ik heb al gebeld naar Piaggio Benelux, waar ze me vertelden dat ik een mail moest sturen nr info@piaggio.nl met het chassisnummer. Alleen is dat al enkele dagen geleden en ik krijg maar geen reply...

Andere suggesties?

Alvast bedankt!

Link naar reactie

ik heb met mijn 50 cc omdat ik volgens die manne van piaggio benelux naar de div moet naar italie zelf geschreven ( alle mijn ma heeft da gedaan op haar werk) en ik heb van die manne een blauwdruk gekregen van de vespa en een papier ondertekend door hun waarop staat dat mijn vespa met dat framenummer daar bij hun geproduceerd was in het jaar 1973 en had het in een week.

Link naar reactie

Hoi lieve,

ik heb ook een mail gestuurd naar piaggo en na 3 weken kreeg ik een mail terug van hun.

Ik heb een nieuw gelijkvormigheidsattest moeten aanvragen, met de scooter naar piaggo moeten gaan en voor 100 euro had ik mijn gelijkvormigheidsattest.

Nu zit ik met hetzelfde probleem als jij, geen bouwjaar vermeld.

Ben naar Italië gegaan bij de DIV om een papier van het bouwjaar te krijgen en kreeg er te horen dat ze deze niet konden leveren als ik het italiaans nummerplaat niet wist, met lege handen naar huis gekomen.

Freaker kun jij aan je ma vragen hoe ze het voor mekaar heeft gekregen, een e-mail adres of telefoonnummer misschien?

Alvast bedankt.

Groetjes Angelo.

Link naar reactie

Probeer eens met een e-mailtje naar Piaggio zelf in Italië : website www.it.vespa.com en dan via Servizio clienti naar

http://www.it.vespa.com/_vti_g1_cUsmodn ... language=I

heb je de keuze : vraagje stellen en antwoord krijgen ( Ik heb daar al twee keer binnen de twee uur een respons gekregen (zelfs de juiste verf-referetie gaven ze me aan de hand van het chassisnummer binnen het half uur). Daar zit ook een module voor het aanvragen van documenten en certificaten maar das dan betalend en via een faxformulier dat je kan downloaden.

Link naar reactie

Lieve : ik wil je niet ontmoedigen maar zelf met een bouwjaar ga je niet verder komen, je hebt een officieel bewijs van het land van herkomst nodig dat bevestigd dat die scooter daar niet gestolen is geweest, maw een inschrijvingsbewijs, een nrplaat of een chronologisch overzicht van de eigenaars. Daarvoor moet de verkoper zorgen omdat die moet weten vanwaar deze komt en anders zou ik hem gewoon terugbrengen !!!

met dat GVA attest alleen ga je hem niet ingeschreven krijgen!!!

Trouwens zo'n duplicaat is eenvoudig te verkrijgen en bewijst spijtig genoeg niet dat deze scooter al dan niet gestolen is in het buitenland!

Freaker : voor een 50cc is al dat werk niet nodig je hebt hier namelijk geen inschrijvingsbewijs van, je vraagt een attest van verlies aan bij de lokale politie en gaat hiermee naar een lokale dealer die u dan voor een kleine 40 euro een nieuw GVA bezorgd...

Link naar reactie
  • 1 jaar later...

Ik ben bezig met een italiaanse vespa in te voeren. Maar zoals ik hier al gelezen heb, ben ik dus ook naar de douane geweest en ze wouden geen kopie van de gelijkvormingheidsattest aanvaarden.

,

nu na 3 weken heb ik een dublicaat van men gelijkvormigheidsattest.Dus met deze + document "aanvraag van een gelijkvormigheidsattest" van de politie +(proces verbaal van verhoor)+ bewijs dat hij niet gestolen is ,van de politie + overeenkomst van aankoop vespa , zal ik nog eens naar de douane gaan.

zou het nu moeten lukken?

mvg

Link naar reactie

Ik ben dus ondertussen naar douane geweest en ze moeten toch nog altijd het origineel italiaans papier hebben.(ik heb een kopie)

Kga het italiaans colsulaat te Brussel contacteren en proberen,om op het kopie een stempel en paragraaf te krijgen.Dus om het kopie te officialiseren.

Ik laat nog iets weten

mvg

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Besten ,

ondertussen heb ik het italiaans consulaat gebeld ,en men zei dat ik al men papieren naar Milaan ( automoblist gedoe ...) moest sturen.Men zou dan een officieel papier opsturen naar mij.Daarna zou het italiaans consulaat een stempel op dat officieel papier van Milaan plaatsten.

Deze heb ik allemaal opgestuurd, nu maar wachten (het is nu al een week geleden, spijtig genoeg nog niets ontvangen)

mvg

Link naar reactie

In Italië zijn ze traag, zeer traag.

Alles wordt er door gestuurd naar een ander loket en uit eindelijk komt het terug tercht bij het eerste loket en als die persoon zin heeft om te werken krijg je ze vlot anders maken de documenten nog eens een interne ronde.

Heb het er al meegemaakt, was zelf naar Italië gegaan voor mijn papieren in orde te krijgen.

Geduld hebben is hier de boodschap.

Groetjes.

Link naar reactie

Koop jullie scooter in België dan hebt ge al da gezever ni. Koopt ge hem toch in het buitenland (waarschijnlijk omwille v/d prijs) zorg dan dat alle papieren er bij zijn, hier staan al posts genoeg over. Jullie hebben internet dus een beetje zoekwerk en je weet perfect welke papieren nodig zijn als je een voertuig koopt in het buitenland. Ah ja, er bestaat hier zoiets als de DIV en een telefoon...

Mike.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...