Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Hybride driewieler Piaggio MP3 geeft autofabrikanten het nak


supervespa

Aanbevolen berichten

(uit de gazet)

fd1b0cb9-4082-45d8-a691-61ec975d93ce.jpg

Zestig kilometer rijden per liter brandstof. Dat is het verbuik van de Piaggio MP3 Hybrid. Autobouwers over de hele wereld werken zich uit de naad om de eerste hybride auto te produceren die ook gewoon aan het stroomnet opgeladen kan worden. Maar het lijkt erop dat scooterfabrikant Piaggio ze allemaal te snel af zal zijn met de driewieler.

Piaggio stelde de revolutionaire MP3 Hybrid voor op de internationale motorshow in Milaan. De scooter haalt volgens de fabrikant een brandstofverbruik van minder dan twee liter per honderd kilometer en zou al volgend jaar in de showrooms staan. De batterij kan in ongeveer drie uur opgeladen worden via een gewoon stopcontact.

Massaproductie

Als Piaggio er inderdaad in slaagt om de driewieler volgend jaar in massaproductie te bouwen, geeft de scooterfabrikant een legertje autofabrikanten het nakijken. Onder meer Toyota en General Motors werken hard aan een hybride auto die ook aan het stroomnet opgeladen kan worden, een zogenaamde “plugin hybride”. Maar geen enkele fabrikant denkt dat voor 2010 te kunnen doen.

125 cc benzinemotor

Net als zijn kompanen met vier wielen combineert de MP3 Hybrid een benzinemotor met een elektrische motor. Bij lage snelheden drijft de elektrische motor de scooter aan, bij hogere snelheden neemt de 125 cc benzinemotor het over. Volgens de gegevens van Piaggio heeft de MP3 Hybrid een CO2-uitstoot van amper 40 gram CO2 per kilometer. Ter vergelijking: de hybride Toyota Prius stoot 104 gram per kilometer uit.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...