Jump to content
Vespaforum.be

tyro13

Members
 • Posts

  406
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by tyro13

 1. Niet echt sleutelen en niet echt verkloten, maar ik heb gisteren nog een stommiteit voor gehad. Ik dacht van even snel de transmissie olie te vervangen omdat ik afgelopen weekend lange afstanden op de autostrade heb gereden, constant volle gas en het was ook weer even geleden dat ik een olie verversing had gedaan. Bakje voor vuile olie onder de carter geplaatst, 'olio' vijs los gemaakt, schoongemaakt en een nieuw rood ringetje op de vijs. Wat met de kickstarter spelen om de laatste drupjes olie eruit te krijgen en dan maar weer bijvullen bovenaan de carter. Ik begin goed door te kappen in de trechter en vind het na een tijdje wel heel raar dat ik maar kan blijven bijvullen. Ik zie even naar beneden en wat blijkt... Was ik gewoon vergeten van die onderste 'olio' vijs er terug op te zetten en de nieuw olie liep dus gewoon in dat bakje van de oude olie. Al bij al geen ramp op zich, maar al zo dikwijls deze handeling uitgevoerd en nog nooit dit voor gehad. Ach ja, voor alles een eerste keer zeker. Ik heb dus ongeveer een driekwart bus SAE30 van 1l er door gejaagd terwijl dit normaal iets van een 250cl is.

  Daarmee is uw boiteke gespoeld.

 2. ... .en dan nog liefst aan een ketting van een paar meter, om zeker de keuken niet te kunnen verlaten ? Mijn vrouw is nochtans handig, ondanks ze een kantoorjob uitoefend .

   

  Moraal van dit verhaal...niet alle vrouwen zijn onhandig... er zijn er ook die in de keuken, er niet veel van "bakken"...en er zijn ook een heleboel mannen, technisch onhandig... ;)

  Hier t zelfde hoor...hoop dat ze t niet heeft gelezen hahaha...

  Maar gisteren liep het even verkeerd!

  • Like 1
 3. Aan uw vrouw vragen om even te helpen...komt niet goed!

  Helm of boodschappenhaak vervangen, moest dan vijsje door gaatje steken en daarbij verstevingsplaatje en vijsje laten in frame...

  Op zich niet zo erg maar tank eruit en alweer tijdverlies en veel gegrom.

  Moraal van t verhaal...laat uw vrouw in de keuken.

 4. Verkoper al 2x gemaild(wel in t Engels ) maar nog geen reactie!

  Kwestie van de veer te demonteren zal dat wel gaan dan. Maar t spuitwerk van een spuitbus is maar half werk hoor. Een klein beetje steenslag en de verf springt er zo vanaf... Op zijn minst alles afschuren,ontvetten en dan verf en daarna vernis. Dat is volgens mij de enige goede manier. Ofwel laten poederlakken. Dus als je dat allemaal rekent en/of moet doen laat je het volgens mij beter zo en koop je de witte malossi's ofwel laat je hem beter in t geel. Tenslotte is er enkel vooraan wat van te zien. En tja dat beetje geel voor 200euro minder zal ik daar dat wel bijnemen.

 5. Ik weet uit ervaring als je eens chokbreker bij een auto demonteert je eerst een tool op de ven zet om de spanning van de veer weg te halen zodat je de veer ervan tussen kan halen. Zonder het juiste een gevaarlijk werkje hoor.

  De spanning op deze veren zal wel een héél stuk kleiner zijn. Maar ik vraag me af bij demontage of je ook een tool nodig hebt. Tzou erg zijn als je ze losmaakt de veer eraf springt en al je tanden kwijt bent hahaha!

  Verder als je even logisch nadenkt is idd paioli een producent van veringen en plakt malossi er hun sticker op. Alleen zou je denken dat het goedkoper moet dan...hier net het omgekeerde dubbel zo duur. Vandaar toch een beetje twijfel of ze echt wel identiek zijn ofdat er kwalitatief toch een verschil zijn.?

 6. Allee ik denk van ze te bestellen en proefkonijn te spelen zeker...hahaha.

  T kleur neem ik er dan maar bij. Ik zal eens contact opnemen met de verkoper en hopelijk spreekt hij wat Engels.

  Ik zal hem de vraag stellen ivm kwaliteit met malossi en of ze eigenlijk identiek zijn.

 7. Ja das mooi uitgelegd. Maar daar begin ik niet aan. Eerst demonteren, is al een klus. De veren afschuren en dan spuiten...zien dat je nog geen aflopers hebt...dat is niet simpel hoor.(ik bezoek Carr. Bedrijven voor mijn werk)

  Als je die werkuren rekent ben je veel beter af met de malossi's

 8. Ik zie dat de vering van paioli voor een vespa gts identiek is aan de malossi rs24.

  Alleen is de paioli veel goedkoper...iemand ervaring met de paioli?

  Ik las ergens op het modernvespa forum dat de malossi gewoon eigenlijk "rebranded" paioli's zijn...

×
×
 • Create New...