Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Goldfinger

Leden
  • Items

    61
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Goldfinger

  1. Overweeg een nieuw touringblok maar twijfel tussen een variab´e ontsteking of de klassieke Ducati ontsteking die ik heb liggen. 

    Is het verschil van extra koppel bij lage toeren echt merkbaar of zijn er nog andere voordelen buiten evt een lichter vliegwiel?

  2. Michelin S1 zijn goede sportieve banden maar niet zo'n goede regenbanden.

    Ik heb nu de BGM sport 3,5x10, goede sportieve banden maar heb ze nog niet in de regen gereden.

    De wanden zijn wel erg dik waardoor ze stevig zijn maar je ze even met veel druk moet opblazen om ze goed op de velg te laten passen.

    Ook een verschil is dat de Michelin S1 geschikt is tot 100km/ en de BGM tot 180km/h, alhoewel ik twijfel of je dat gaat halen op een PX (-:

  3. Ik heb vroeger een 221 cc motor gehad met de “oude” Malossi 210 cilinder. Vele duizenden kilometers mee gereden zonder probleem, was met een SI24. Sinds 2016 is er een nieuwe Malossi 210 cilinder in twee versies, de Sport als toercilinder en de MHR als race cilinder. Ik zou dan wel een gesmede krukas kopen.

  4. Op 30/3/2023 om 14:28, Cult zei:

    hou ons op de hoogte !

     

    omdat ze dat bij auto's ook afkeuren... dingen die niet origineel zijn, maar wel veiliger... ik ken iemand met Golf 1, moet terug trommelremmen steken terwijl schijfremmen veiliger zijn...

    Sinds 2021 zijn de regels over aanpassingen van oldtimer auto's versoepeld.

    https://www.auto55.be/nieuws/33449-meer-tolerantie-voor-keuring-oldtimers#:~:text=Nieuwe keuringsrichtlijn oldtimers vanaf april 2021&text=Zo

     

  5. Ik heb ooit een blok gekocht dat olie lekte onderaan waar de  kickstarter zit. Bleek dat de bouten die de twee carterhelften samenhouden los waren gekomen. 
    FMP heeft er een filmpje over.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...