Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Liber

Leden
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Liber

  1. Liber

    Krukas loopt aan.

    Ja dat is waar ik naar op zoek ben. Ben al bij veel vespa winkels geweest maar daar werken ze niet aan oldtimers. Probleem is dat ik niet weet wat nu fout is. Wel vind ik op het internet niets terug van een krukas die tegen de inlaatpoort komt. Volgens de winkel is alles aan mijn motor fout. Maja da ding is 60 jaar oud. Weet jij iets van afmetingen van de krukas? Ik zal wat foto's toevoegen dan zie je wat ik bedoel. Op de foto's is op de krukwang geen schuin lijntje meer te zien en dat zou volgens de winkel duiden op een op maat gemaakte krukas. Merci alweer!
  2. Liber

    Krukas loopt aan.

    Dag Frederik9111, Ik heb dat gemonteerd met open carter maar ik moet bijna 1mm minder op mijn krukwang hebben. Nu ben ik terug geweest met mijn oude kruk en de nieuwe en het is wel redelijk duidelijk dat mijn oude krukas ook is afgedraaid geweest. nu de oude kruk met de nieuwe is moeilijk te vergelijken aangezien de oude al wat heeft meegemaakt. Het type dat ik meegekregen heb is een RMS 10001 0290 Ook zien mijn carters er niet zo fris meer uit dus is het moeilijk te zien of dit ooit opgelast is geweest of dat dit er gewoon zo uit ziet. Ik ga in de week wat foto's proberen te posten zodat je ziet wat ik bedoel. Merci voor je antwoord in ieder geval.
  3. Liber

    Krukas loopt aan.

    Dag koeno83, Hij zegt dat het aan mijn case ligt en mogelijk een bajaj is. Daarom vraag ik het hier eerst. wil zeker zijn. Merci
  4. Liber

    Krukas loopt aan.

    Beste mensen, Ik heb een vraagje ivm het vervangen van een krukas. Mijn krukas is defect gegaan en ik heb bij de plaatselijke Vespa man een nieuwe krukas aangeschaft. Nu heb ik deze gemonteerd met alle lagers en dichtingen nieuw. Enig probleem is dat de krukwang tegen de inlaatpoort komt. Ik heb terug gebeld naar de vespa man maar hij zegt dat ik ofwel de kruk moet laten afdraaien of mijn case moet laten cutteren. Heeft er hier nog iemand ervaring mee vooraleer ik het zwaar geschut moet boven halen. Het is een Vespa VBB1m van '61 Alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...