Jump to content
Vespaforum.be

Barte

Members
 • Posts

  101
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  -
 • Mijn Scooter(s)
  V50 1969
  PX125 E 1983
  V50 special 1973 (sold)
  PX 125E 1983 (sold)

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Brasschaat
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Barte's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter
 • Reacting Well Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done

Recent Badges

14

Reputation

 1. merci voor het advies mannen!!
 2. vraagje, wegens twijfels bij de betrouwbaarheid van de autolube op mijn PX VNX2T uit 84 ben ik van plan deze af te koppelen. Naar wat ik hier en daar kan vinden is het niet meer dan de aandrijfas van de auto-lube verwijderen en het gat afdichten met de benodigde afsluitdop. Is dit te kort door de bocht of is het werkelijk zo simpel? Is er iets anders dat ik in het achterhoofd moet houden? Alvast bedankt voor jullie advies!
 3. zadel is ondertussen gereserveerd; staan nog te koop - met aangepaste prijs: - 1 set valbaren voor en achter: 25€ voor de hele set -topkoffer piaggio (met sleutel) incl bevestigingsmateriaal - zonder rekje: 10€ af te halen in Brasschaat
 4. hi Hierbij bied ik te koop aan - allemaal gestript van mijn PX: - 1 set valbaren voor en achter: 40€ -2 velgen met gebruikssporen- 5€/stuk - zadel PX met klein scheurtje (zoals op foto te zien) - 30€ -topkoffer piaggio (met sleutel) gemonteerd op achterdrager: 40€ Mijn voorkeur gaat naar alles in 1x te verkopen, indien iemand hierin geinteresseerd is mag je het voor 100€ meenemen
 5. Heb deze ook op mijn vorige PX gezet, ook op gevloekt. Heb uiteindelijk rand een beetje ingevet en de puntjes met heel dunne afplaktape bedekt en er zo opgeschoven met druk en af en toe een tik van de rubber hamer. is er op geraakt maar had overal van die stress-sporen op het metaal. Eventueel de plastic een beetje warm maken met een haardroger om het wat flexibeler te maken?
 6. Vielen dank voor het advies, Ik ga dit weekend eens aan slag gaan!
 7. Perfect- de rustyco gel is ondertussen besteld! Heb je aanraders voor de blanke lak/vernis? Ben alles behalve thuis in merken/types/soorten verf..
 8. Merci voor het snelle antwoord Frederik! Als ik de beschrijving lees en de video kijk zie ik dat alle roest er heel netjes afkomt; nu wat kan je daarna dan best als beschermlaag op het blanke metaal zetten?
 9. Hi Na aankoop van een nieuwe (oude) PX twijfel ik wat te doen met de lak. Op de vespa zijn een aantal roestplekken, dewelke ik eerst wilde bijwerken. Nu na wat overpeinzen acht ik de kans klein dat dit netjes bij te werken valt, en feitelijk hoeft dat ook niet echt. Graag wil ik het bestaande roest stoppen en de rest van de lak beschermen tegen doorroesten. Ik weet dat hiervoor Owatrol een mogelijke optie is, nu heb ik hier geen ervaring mee. Kan hierin iemand adviseren hoe dit correct te gebruiken (voorbehandeling; aantal lagen, verplicht afwerken met lak, jaarlijks herhalen?) Voor het voorspatbord wil ik eventueel wel de verf bijwerken, omdat daar toch behoorlijk wat roest zit; of eventueel spatbord vervangen. Nu voor de kleur twijfel ik tussen Antracite Metallizato of Grigio Titanico. Is er iemand die dit zo op zicht kan zeggen? Onderstaand wat foto's: Alvast bedankt voor het advies! Bart
 10. Ga naar Sarah bij ring ding shop
 11. Barte

  vespa px 125e

  ik denk dat er een slotje op mag 😅
 12. ik ben gisteren naar deze gaan kijken: https://www.2dehands.be/v/fietsen-en-brommers/scooters-vespa/m1843018386-vespa-px-125cc Supervriendelijke mens en vespa net gereviseerd; ik heb hem uiteindelijk niet genomen omdat ik toch een latere generatie ga nemen (met schijfrem). Zeker de moeite om eens te checken!
 13. Barte

  evolutie px

  Bedankt iedereen voor de antwoorden. Is er - los van de schijfrem & autolube en cosmetische aanpassingen - technisch gezien ergens een grote aanpassing gebeurd? @pdvddat heeft puur te maken met de wetgeving in BE. Ik heb enkel een auto-rijbewijs, daarmee mag je naast de wagen ook met motor/scooter tot 125cc rijden. Alles daarboven moet je een apart motor rijbewijs hebben (m.u.v. de oude rakkers die nog met hun jaren ‘70 auto-rijbewijs alle motoren mogen besturen 😬)
 14. Hi Steve-O, welkom! Als hij veilig is en goed rijdt; vooral van genieten! Mogen we eventueel weten hoeveel U ervoor betaald heeft?
 15. Barte

  evolutie px

  Na het verkopen van mijn PX en overstap naar smallframe kijk ik momenteel uit naar een nieuwe PX. Nu was mijn eerste PX een VNX2T; deze heb ik grotendeels uit elkaar geschroefd dus heb ik wel wat ervaring mee. Nu bij het uitkijken naar een PX kijk ik zowel naar de vroege als de late modellen; mijn voorkeur gaat wel uit naar de jaren 80/90 modellen (nog met trommelrem; zonder auto-mengsmering en oude speedo), maar vooral vanwege de look. Los daarvan kijk ik ook naar de nieuwere modellen wegens veel makkelijkere beschikbaarheid (ondanks de hondslelijke stervormige voorvelgen) Nu vroeg ik me af of er iemand een overzicht heeft van de evolutie van de PX 125 van de eerste generatie tot de laatste. Dit om een idee te krijgen van hoeveel ze per generatie van elkaar verschillen, om daar bij de aanschaf ook rekening mee te houden. Los daarvan vroeg ik me af wat de ervaringen hier zijn met de automatische mengsmering. Langs de ene kant heb ik al wat mensen gehoord die het absoluut vervloekten en me aanraadden om het direct af te sluiten, anderen geven aan dat ze hier geen enkel probleem mee hebben. Wat zijn jullie ervaringen? Alvast bedankt! Bart
×
×
 • Create New...