Jump to content
Vespaforum.be

Barte

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Barte

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  PX125E '83

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Brasschaat
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hi Bij verwijderen fourche dit weekend gemerkt dat in de onderkant van het stuur van mijn PX125E een barst zit; daar waar de bout het stuur vastzet op de fourche. Deze onderkant zou ik willen vervangen, ben dus op zoek naar een onderkant stuur. Kleur en krassen maken niet uit, gaat toch herspoten worden. diameter gasbuis & koppeling/schakelbuis 24mm. Iemand deze nog liggen?
 2. is vervangen, mag slotje op
 3. hi Frederik! Dank voor je opmerking, die ik helaas nu pas lees. Nieuw kabelboompje besteld; oude kabel zag er verhakkeld uit dus wou deze eerst vervangen. Zoals je aangeeft, na het monteren geprobeerd om het stuur toe te krijgen, zonder succes. Is daar enige oplossing voor? Ik heb net een half uurtje gezocht op SC & SIP naar de kabel met de 90° fiche; nergens te vinden. Enig idee waar ik deze nog kan vinden? Of zijn er speedo's die wel met deze rechte fiche in mijn stuur gaan passen (heb nog al moeten prutsen om die kabel getrokken te krijgen). Dit zou nog het makkelijkst zijn..
 4. hi Frederik, bij demonteren oude km teller viel me op dat deze met een andere fiche is aangesloten (deze; maar dan in hoek 90°). Moet ik op zoek naar een andere, of zijn hier omvormstukjes voor beschikbaar? groeten!
 5. perfect, ga hem bestellen! Ik hou jullie op de hoogte van de progressie (en waarschijnlijk ook wat vragen bij het prutsten ) Bedankt voor de hulpt allen!!
 6. Ah ok, toevallig iemand link van een juist model?
 7. Merci Frederik, exact wat ik zoek! Aangezien ik de site niet ken ben ik enigszins aan het twijfelen om daar te bestellen.. Heb jij toevallig ervaring met deze site? Groeten!
 8. Merci voor de info! Ik heb even op SIP en SC gekeken, maar kon dat precies nogal moeilijk vinden. Lijkt dit een goede optie: https://www.scooter-center.com/en/brake-light-switch-front-lml-vespa-px-1998-7676683 merci voor het advies!
 9. Hi Heren Het wonder is geschied! Na betalen van 160€ voor nieuw gva kreeg ik van piaggio een net formulier waarop te lezen stond dat voor die periode en dat model geen gva beschikbaar is, en dat Piaggio dit ook niet kon afleveren. Stonden wel een aantal stempels en handtekening op, en er werd me verteld dat met dit attest - i.p.v. gva - een nummerplaat & inschrijvingsbewijs kon worden aangevraagd. Zo gezegd, zo gedaan, verzekeraar gaf wel aan dat de kans groot was dat de DIV de Vespa zou willen schouwen. Na 4w documenten teruggekregen van DIV, max snelheid stond blijkbaar niet opgege
 10. Merci voor de tip! Die had ik ook al bekeken; look is prima maar probleem is de diameter. Deze is 85mm en ik zou een 105mm nodig hebben. Als ik dan rondkijk op zowel SIP als SC zie je enkel de nieuwe, of de minder mooie repro's. Vandaar dat ik eens wou horen of niemand er nog 1 had liggen.
 11. Hi Ik ben op zoek naar speedo voor PX125, bij voorkeur uit jaren 80 (niet de lelijke nieuwe). Ik heb er momenteel een werkende opstaan, echter deze gaat maar tot 80kmh; en de naald duwt soms tegen de stopper . Heeft er nog iemand een (origineel) werkend exemplaar liggen? Groeten!
 12. Bedankt voor het antwoord! Remtrommel is ondertussen vervangen, ik betrouwde het toch niet helemaal en was niet de grote kost. Voor de bout te verwijderen heb ik - na proberen met tang - een ruime moer over de afgebroken bout gezet en vastgelast, om dan voorzichtig lost te schroeven. Ging prima totdat de bout bij het losschroeven op een andere plek - vlak boven frame - is afgebroken. Nu geen enkele mogelijkheid meer voor grip; heb momenteel alles er terug opgezet en plaatje voor speedokabel met metaallijm op zn plek gezet. Zeker niet de meest elegante oplossing, echter speedo werkt te
×
×
 • Create New...