Jump to content
Vespaforum.be

Barte

Members
 • Posts

  91
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  -
 • Mijn Scooter(s)
  V50 1969
  V50 special 1973 (sold)
  PX 125E 1983 (sold)

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Brasschaat
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Barte's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well Rare

Recent Badges

13

Reputation

 1. Barte

  vespa px 125e

  ik denk dat er een slotje op mag 😅
 2. ik ben gisteren naar deze gaan kijken: https://www.2dehands.be/v/fietsen-en-brommers/scooters-vespa/m1843018386-vespa-px-125cc Supervriendelijke mens en vespa net gereviseerd; ik heb hem uiteindelijk niet genomen omdat ik toch een latere generatie ga nemen (met schijfrem). Zeker de moeite om eens te checken!
 3. Barte

  evolutie px

  Bedankt iedereen voor de antwoorden. Is er - los van de schijfrem & autolube en cosmetische aanpassingen - technisch gezien ergens een grote aanpassing gebeurd? @pdvddat heeft puur te maken met de wetgeving in BE. Ik heb enkel een auto-rijbewijs, daarmee mag je naast de wagen ook met motor/scooter tot 125cc rijden. Alles daarboven moet je een apart motor rijbewijs hebben (m.u.v. de oude rakkers die nog met hun jaren ‘70 auto-rijbewijs alle motoren mogen besturen 😬)
 4. Hi Steve-O, welkom! Als hij veilig is en goed rijdt; vooral van genieten! Mogen we eventueel weten hoeveel U ervoor betaald heeft?
 5. Barte

  evolutie px

  Na het verkopen van mijn PX en overstap naar smallframe kijk ik momenteel uit naar een nieuwe PX. Nu was mijn eerste PX een VNX2T; deze heb ik grotendeels uit elkaar geschroefd dus heb ik wel wat ervaring mee. Nu bij het uitkijken naar een PX kijk ik zowel naar de vroege als de late modellen; mijn voorkeur gaat wel uit naar de jaren 80/90 modellen (nog met trommelrem; zonder auto-mengsmering en oude speedo), maar vooral vanwege de look. Los daarvan kijk ik ook naar de nieuwere modellen wegens veel makkelijkere beschikbaarheid (ondanks de hondslelijke stervormige voorvelgen) Nu vroeg ik me af of er iemand een overzicht heeft van de evolutie van de PX 125 van de eerste generatie tot de laatste. Dit om een idee te krijgen van hoeveel ze per generatie van elkaar verschillen, om daar bij de aanschaf ook rekening mee te houden. Los daarvan vroeg ik me af wat de ervaringen hier zijn met de automatische mengsmering. Langs de ene kant heb ik al wat mensen gehoord die het absoluut vervloekten en me aanraadden om het direct af te sluiten, anderen geven aan dat ze hier geen enkel probleem mee hebben. Wat zijn jullie ervaringen? Alvast bedankt! Bart
 6. ik was in de verkeerde richting aan t denken 😅
 7. Barte

  px125 gezocht

  Wegens afwerken van project 50 special is het tijd voor een nieuw speelgoedje Heeft er iemand nog een PX125 staan? Ik zoek er bij voorkeur 1 van de vroegere generaties, met - belangrijk - effectief een 125cc cilinder op. Mag helemaal in orde zijn of met wat werk aan.
 8. Hi Zadel voor V50 te koop; mag weg voor 30€, af te halen in Brasschaat
 9. Sara bij Ring Ding Ding
 10. hi allen, Na aankoop van een 50 special ben ik bezig wat zaken aan te pakken/op te frissen. Gisteren stond een nieuw stuurslot op het programma. Eerst het plaatje verwijderd dat het slot op zn plaats houd, en daarna slot verwijderd. Nu bij het verwijderen van het ronde plaatje zijn de 2 revetten die dit op zn plaats houden afgebroken. Op zich geen probleem; ik dacht deze uit te boren. Nu na boren met 2mm HSS boren gemerkt dat dat echt niet opschoot, letterlijk 1mm uitgeboord na 3min boren. Dan maar bij de Brico zowel cadmium als cobalt boortjes gaan halen, echter met zelfde resultaat. Zowel op hoge als lage snelheid geboord (2400rpm tot 800rpm) echter geen verschil. Heeft er iemand goed advies hoe deze makkelijk/efficient eruit te krijgen? Alvast bedankt!
 11. Check op SC of sip de explosie-tekeningen, daar kan je dat direct terugvinden
 12. zit hier te vloeken vanwege net nieuwe gekocht, anders had ik onmiddelijk gekocht!!!!
 13. haynes manual hadden ze vroeger op bol echter lijkt nu uitverkocht; nu als je naar de standaard boekhandel of dergelijke gaat kan je die met isbn nr ook gewoon daar bestellen; daar kan je zelfs nog met cash betalen
 14. Haynes manual is een aanrader: https://www.sip-scootershop.com/nl/product/handboek-haynes-vespa-p-px125-150-200-incl-lml-star-2t-78-14-service-repair-manual_98990000
×
×
 • Create New...