Ga naar inhoud
Vespaforum.be

marbok

Leden
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door marbok

  1. dank voor de bijdragen. eerst moet er een kenteken afgegeven worden. hopelijk aanstaande vrijdag en dan moet ie niet te hard gaan.
  2. Brommertje loopt prima (40-50km/u) maar reageert traag op gas. Ik heb zelf nooit brommer gereden maar ben meteen naar motor gegaan en heb wel een moderne vespa. Dus misschien ligt het aan mij. Cilinder zelf gemonteerd. Is 50cc. Nieuwe standaard carb 16/10. moet nog iets grotere sproeier uitproberen. Uitlaat is standaard. Vertanding heb ik niet gecontroleerd.
  3. Klopt, na revisie liep het niet en heb ik er originele 16/10 op gezet. Alleen nu is het wat traag aan het gas. Ja, precies, de 6v lampjes die er volgens het boek in moeten, branden direct door ;-)
  4. bedankt, klopt het is een duitser. dat plaatje van moped-museum verduidelijkt het direct. ik ga de blinkers er niet op zetten want ze zijn lelijk (mijn mening). Met de revisie van de motor is er een nieuwe 50cc cilinder/zuiger op gegaan. of het oude een 80 was kan ik niet meer controleren maar zou me niet verbazen. Bedankt @LordHelmchen en @Frissenappel ik ga wat sproeiers proberen.
  5. Hoi Frisse, de mijne is ook een V5B3T en te klopt: t wijkt af. Er zat een 19/19 carb op, bedrading voor knipperlichten maar alleen gaten aan de achterkant, geen claxon maar wel draden (nu vervangen door een mooie chromen bel), motorblok met ander nummer dan type plaatje, allerlei gaten in de bil (zie foto) waar misschien beugels op hebben gezeten alleen kan ik ze nergens in een shop vinden. Dus ik ga maar wat zoeken en uitproberen..
  6. bedankt Daan, het is een nieuwe carburateur afgesteld volgens het boekje. Ik snap je uitleg en dat zou ook mijn gedachte zijn. Maar ik wil niet direct afwijken van de standaard. Ik zal de bougie eens nakijken en een andere sproeier plaatsen. eens zien of dat werkt.
  7. Mijn herbouwde 1981 50 special trekt erg traag op. Er zit een nieuwe standaard carburateur op, nieuwe zuiger en cilinder enz. Maar om een beetje door te rijden moet ik de choke er bij pakken. weet iemand wat ik kan doen om dit te verbeteren? Weet iemand hoe ik de choke hendel kan vast zetten? ik moet deze bij het starten vast houden omdat het zo soepel gaat dat deze meteen terug springt als ik het los laat. Misschien 1 of ander rubbertje dat ik vergeten ben?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...