Jump to content
Vespaforum.be

marboo

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About marboo

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  durf ik niet te zeggen (nu nog een sym mio)

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. marboo

  Help! te klein?!?

  Ik zag het verderop op het forum staan, dit klinkt inderdaad wel weer veelbelovend, zo kunnen de klassiekers ook blijven rijden.. https://www.dereutel.nl/posts/triboron-tweetakt-smeermiddel-58/
 2. marboo

  Help! te klein?!?

  Super! Ik was een hele mooie tegen gekomen, die zat ook bij een Vespaclub, echt alles erop en eraan, helemaal zoals ik ´m wilde hebben...alleen is het een tweetakt. Dat durf ik niet aan.. zo jammer, want hij zag er fantastisch uit.. De nieuwe elektrische Vespa vind ik nog veel te duur en niet mooi (persoonlijk he) .. een lxv 4 takt of nieuwe primavera blijven dus over..
 3. marboo

  Help! te klein?!?

  ja! Als dat zou kunnen..met retrolook
 4. marboo

  Help! te klein?!?

  Naar zoiets: Vespa lxv, 4 takt, 45 km per uur.. Liefst deze kleur (Venezia is dat geloof ik) Afgebeeld is een motor, maar ik zou heel graag de brommer versie willen. Hij is een fractie lager door de oudere banden en dan kan ik ´m met https://www.sip-scootershop.com/nl/products/adapter+zelioni+voor+verlaging_zeladt1s deze adapter wat nog wat lager laten zetten..
 5. marboo

  Help! te klein?!?

  Maar moeilijk te krijgen zie ik..zoek mij suf! Moet natuurlijk een cream kleur zijn
 6. marboo

  Help! te klein?!?

  Ja precies.. Ik heb net 20 km door de regen, modder en bladeren gereden en ik bedacht mij dat een oudere Vespa misschien niet zo ideaal is. Dan zou ik er eigenlijk twee moeten hebben, een echte vintage voor in de zomer en een nieuwe voor woon werk verkeer die heel de winter mee moet maken.. Laat ik eerst beginnen met een praktische Vespa..
 7. marboo

  Help! te klein?!?

  Is wel een eindje weg, maar dan heb je ook wat natuurlijk.. dat ga ik onthouden. Ik ga eens googlen op een mooi en betrouwbaar adres voor een LX!
 8. marboo

  Help! te klein?!?

  sidvespa , dankjewel! Daar heb ik zeker wat aan! Zij kunnen mij vast adviseren mbt een lager zadel. Ik ga ook zeker kijken voor een 4 tact en bij officiële dealers is natuurlijk ook een optie. Ik zal de technische gegevens nog eens goed nalezen, volgens mij was deze echt een paar cm lager. Als hij dan wat duurder is, dan is dat maar zo, dan heb ik wel meer zekerheid..
 9. marboo

  Help! te klein?!?

  OK. dankjewel. Dan kan ik dit als eerste doen, daarna de wielen, daarna het zadel... Ik dacht dat die Italianen ook allemaal klein waren.. In Italie val ik niet op! Was ook al aan het rond kijken naar andere opties..bv een Vespa LX 50 te zoeken, die schijnt wat lager te zijn. Maar dan moet ik wel zeker weten dat hij helemaal in orde is, durf ´m niet zomaar op 2ehands.be ofzo te kopen, want ik heb er te weinig verstand van. Ik vind ze wel erg mooi ook!
 10. marboo

  Help! te klein?!?

  Oei.. dus geen goede optie? Ik dacht dat ik er uit was! Er bestaat een lowering bracket, de 667872RC, ik zag ´m bij een YouTube filmpje en het zag er vrij eenvoudig uit. Ik kan dus wel zadel en wielen aanpassen, maar ik weet niet hoeveel het dan gaat schelen..
 11. marboo

  Help! te klein?!?

  Enig idee waar ik een custom zadel het beste kan laten maken? Ik zag ook al een filmpje over een "lowering bracket" Het mag wel wat kosten, het is mijn enige vervoermiddel, het belangrijkste is dat het veilig blijft en het er ook netjes uit ziet.
 12. marboo

  Help! te klein?!?

  Normaal geen probleem inderdaad, maar ik heb regelmatig mijn 10 jarige dochter bij mij achterop die ik naar school/ sportclubjes ed moet brengen en dan ben ik bang dat ik mijn evenwicht niet ga houden..
 13. Na jaren sym mio (jaja, Chinees..) 50 CC gereden te hebben, wil ik HEEL graag Vespa rijden..maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan! Ik ben 155cm en op de nieuwe primavera sta ik net, maar dan ook net met mijn tenen op de grond. Buiten stond een oudere touring met de kleinere velgen en dat zal iets beter, maar ik heb op de technische info van Vespa gelezen dat het zadel ook 1 cm lager staat en ik vind de touring eigenlijk wat minder mooi.. Heeft de touring een ander zadel of is het model helemaal 1 cm lager? Anders kan ik een zadel van de touring op de primavera zetten. Echt elke cm geldt in dit geval, dus ik zou graag willen weten waar die cm verschil in zit. Nu zeiden ze in de winkel dat het een optie is om er de oudere formaat banden op te leggen, zoals bij die touring die buiten stond. Een andere winkel adviseerde om in plaats daarvan de achtervering te verwisselen voor 29 of 30 cm, dat zou dan eenvoudiger en goedkoper idee zijn. En vandaag kreeg ik het advies van een andere zaak dat ik Vespa uit mijn hoofd moest zetten en dan voor een veilige Zip moest kiezen! Ik ben niet iemand die sleutelt aan scooters, dus een misschien lagere oldtimer zou dan waarschijnlijk ook geen optie zijn aangezien ik ´m dagelijks gebruik.. Kunnen jullie mij helpen?? Of word ik veroordeeld tot de kleinere maar niet coole Aziatische scooters? Hebben jullie tips/ideeen?!? Help!?
×
×
 • Create New...