Ga naar inhoud
Vespaforum.be

FredericE

Leden
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutral

Over FredericE

 • Titel
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa PK50XL

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Gent
 • Land
  België

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. FredericE

  Compressieplaat herstellen

  Wat ik er misschien nog moet bijvoegen is dat mijn compressie toch niet optimaal lijkt. Toch is alles vervangen (cilinder, nieuwe keerringen,...)
 2. FredericE

  Compressieplaat herstellen

  Blij dat te horen @JJP, ik hoop dat het hier hetzelfde verhaal gaat zijn! Vandaag heb ik alles weer ineengestoken, maar nu wordt mijn bougie niet nat... Iemand een idee? Kan dit komen door de reedvalve waar je iets aan moet doen voor het eerste gebruik?..
 3. FredericE

  Compressieplaat herstellen

  Dan schuur ik misschien best een laagje af? Zodat er van die pasta die er destijds is opgewreven ook zeker niets meer kan loskomen. Bedankt voor de wijze info alleszins, weer veel bijgeleerd! Dan is het nu weer mijn blok in elkaar smijten!
 4. FredericE

  Compressieplaat herstellen

  En de schade die ik heb aan mijn carter, dat kan dan geen kwaad?
 5. FredericE

  Compressieplaat herstellen

  Ik stuur u alvast een bericht.
 6. FredericE

  Compressieplaat herstellen

  Bedankt voor jullie antwoord! Welk model zouden jullie aanraden prijs/kwaliteit? En heb ik dan ook zo’n torentje nodig ipv de standaard ‘bushing intake’ (Ik denk dat het zo heet). Het goede nieuws is dat ik bij het reviseren direct een nieuwe 70cc cilinderkit besteld heb, en ik nog een goed werkende 16.16 liggen heb!
 7. FredericE

  Compressieplaat herstellen

  Ah dan heb ik iemand verkeerd begrepen. Weeral iets bijgeleerd Dan is dit mijn compressieplaat, die er toch ook maar ‘zo zo’ uitziet. En precies al eens bewerkt is door een/de vorige eigenaar. Hoe ziet de compressieplaat er idealiter uit? Ik vermoed bovenaan afgesloten en onderaan een gleufje waarlangs het brandstofmengsel passeert? Kan dit nog gelast worden? Ik vermoed dat een exopylijm sowieso geen goede oplossing is?
 8. FredericE

  Compressieplaat herstellen

  Dan zou ik de schade op de andere carterhelft eens moeten controleren. Je hebt alleszins gelijk, deze helft is niet de helft waar het spruitstuk op komt. Momenteel heb ik van de carterhelft met spruitstuk enkel een vage foto, en daar lijkt er wel wat schade te zijn, maar niet zo overdreven als op de helft zonder spruitstuk. Ik ga het bekijken hoe het zit met die schade en hou het in mijn achterhoofd dat u er eentje heeft liggen. Bedankt al!
 9. FredericE

  Compressieplaat herstellen

  Goede avond allemaal! Tijdens het reviseren van mijn motor (V5X1M van een pk50s) zag ik dat mijn compressieplaat en krukas schade hadden opgelopen. (De staat waarin ze momenteel vertoeven zet ik als foto in bijlage) De nieuwe krukas is reeds besteld, maar hebben jullie tips om de compressieplaat weer mooi vlak te krijgen? Ik beschikbaar over kneedbaar metaal, maar had ook iets gelezen van lassen en bijslijpen? Om de kosten te drukken zou ik liever geen nieuwe carter kopen. Alvast bedankt
 10. FredericE

  Schroefdraad herstellen

  Beste Recent heb ik één van de boutjes (M6) om het spruitstuk te bevestigen iets te hard aangedraaid. Resultaat: schroefdraad kapot, bout draait zot. Hierdoor pak ik valse lucht en is mijn spruitstuk zelfs al eens volledig losgetrild. Hoe kan ik het beste mijn draad herstellen? En welke tools hebben jullie hiervoor? Rekening houdende met: - de kleine ruimte die er beschikbaar is - de motor er volledig te moeten afhalen Ik weet dat ik de draad een maat groter kan tappen, maar ik heb ook eens iets gelezen dat het mogelijk is om in dezelfde maat te blijven. Alvast bedankt Frederic
 11. FredericE

  PK50XL restauratie

  Ja die dichtring van je link zit ertussen. Wel valt het mij op dat mijn bushing intake totaal niet vast zit. Nochtans zijn alle ringen en heel de boel wel aangebracht. Met als gevolg dat mijn carburateur ook vrij spel heeft (geen idee of dit de bedoeling is?)
 12. FredericE

  PK50XL restauratie

  De ontstekingsspoel en bedrading van de stator heb ik vervangen. Onmiddellijk weer een mooi vonk en directe start. Maar nog geen 2 seconden na het starten schiet hij in toeren, iemand een idee? Ik sluit de vernieuwde gaskabel als oorzaak niet uit. Deze leek mij iets korter dan de vorige die helaas afgeschoten is.
 13. FredericE

  PK50XL restauratie

  @Philip1 Sowieso ging in eerst herkableren en testen. (Had ik vermeld in mijn bericht met foto’s stator.) Na wat opzoeken heb in bekomen dat ik voor mijn model moet uitkomen: Wit-rood 56 ohm met +- 5 ohm speling Wit-groen 430 ohm met +- 20 ohm speling Tussen wit-rood met ik 62 ohm wat mij aanvaardbaar is, maar tussen wit-groen meet ik 3 ohm. Wat dus lijkt op een kortsluiting ergens.
 14. FredericE

  PK50XL restauratie

  Bedankt voor jullie input @nero en @roufio! De vijzen zijn losgekomen en de stator erafgehaald. Misschien moet ik inderdaad zien voor een nieuwe statorplaat. Ik hou jullie op de hoogte!
 15. FredericE

  PK50XL restauratie

  Wanneer ik daarjuist mijn vliegwiel eraf haalde, kwam ik de stator tegen in deze toestand (foto’s bijgevoegd). Losse geoxideerde contacten, ontstekingsspoel ziet er niet meer uit, losse stukjes tegengekomen,... Wanneer ik deze er probeer af te halen stuit ik op 2 van de 3 schroeven die ik er niet afkrijg. De kop zag er al niet meer uit en WD40 heeft niet geholpen. Hoe kan ik deze alsnog loskrijgen? Valt deze stator nog te redden? Wanneer ik de foto’s zie verschiet ik er zelfs van dat deze nog gewerkt heeft bij mij. Sowieso ga ik deze eerst eens proberen op te kuisen/ contacten opnieuw te solderen. Kan iemand mij zeggen welke waardes ik moet bekomen bij het doormeten van de stator? En kan ik ook een bobine (3-pins) doormeten? Of hoe ik deze kan testen? Tussen alle klemmen meet ik oneindig op de Ohm-stand (Fluke-meter). Ik heb wat info opgezocht op internet naar ik vind hieromtrent niet echt iets.. Alvast bedankt!!
×