Ga naar inhoud
Vespaforum.be

VespaEric

Leden
 • Aantal items

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutral

Over VespaEric

 • Titel
  Newbie

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespapk50XL

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  Belgiƫ
 1. Blijkbaar bestaan er toch PK (125) vliegwielen met de kleinere 19 mm conus. Misschien dan toch een oplossing voor mijn probleem?? https://www.ebay.co.uk/itm/ukscooters-VESPA-PK-125-19MM-FLYWHEEL-CONE-12V-ELECTRONIC-IGNITION-KIT-STATOR-/322870849445
 2. Bedankt iedereen voor jullie hulp en reacties ! Het lijkt erop dat ik de motor zal moeten demonteren en een 20 mm krukas zal moeten monteren. Ik heb geen ervaring met het werken aan motoren, misschien best door een specialist laten doen dan. Kunnen jullie iemand aanbevelen regio Antwerpen ? Thx.
 3. Een foto van de achterkant ontsteking en krukas, de ontsteking ziet er mij standaard/origineel PK50XL uit ...
 4. Dus het komt er op neer dat de nieuwe krukas een kleinere diameter heeft dan de originele 50cc krukas Kan er nog iemand volgen ?
 5. De opening in het originele 50cc XPK vliegwiel is te groot voor de krukas die er nu inzit. Het tweede vliegwiel dat ik bij het project hebt gekregen heeft de juiste binnendiameter denk ik maar past er niet op want de buitendiameter en koelvinnen zijn groter. Een paar foto's van de ontsteking.
 6. Beste Vespa liefhebbers, Misschien kunnen jullie mij helpen. Ik heb een een tijd geleden een onafgewerkt PK50XL project gekocht van iemand die het niet meer zag zitten om het verder af te werken. Ondertussen is de Vespa nu zo goed als klaar maar ik zit nu vast. Het motorblok was door de vorige eigenaar al volledig onder handen genomen, maar na het monteren van de motor in het frame wilde ik het vliegwiel op de krukas zetten maar het vliegwiel past niet op mijn krukas. De diameter van de opening is verkeerd. Tussen de onderdelen die ik meekreeg zat nog een tweede vliegwiel en dit vliegwiel heeft wel de juiste diameter voor de krukas, maar het past ook niet op mijn PK blokje. De motor heeft ook een nieuwe koppeling? en een andere eindeverhouding, want die originele onderdelen heb ik ook teruggevonden in de doos met onderdelen. Hij heeft prima compressie. De vorige eigenaar is niet meer bereikbaar om meer info te krijgen. Ik ken niet zoveel van Vespa's maar de motor lijkt het originele PK50 blokje te zijn, met een 125cc cylinder en dellOrto 20/20 carburateur, maar dan wel met een ander type krukas, misschien een PX krukas ? Kan er iemand mij advies geven ? ik vermoed dat ik een PK50 vliegwiel nodig heb met PX diameter ? Alvast bedankt !
×
×
 • Nieuwe aanmaken...