Jump to content
Vespaforum.be

MaximilianusVH

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa S50

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MaximilianusVH's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In
 • First Post

Recent Badges

0

Reputation

 1. Even een vraagje. Ik heb ergens gehoord dat als je geen attest van verlies hebt dat je gewoon naar de politie kan stappen en met een beetje geluk vertelt de agent je op welke nummerplaat de scooter in het verleden in België was ingeschreven. Of een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met de DIV met dezelfde vraag. Zodra je de gegevens over de vorige inschrijving hebt, kan je verzekeringsmakelaar toch de voertuig opnieuw inschrijven?
 2. De politie heeft me gezegd dat ze er zelf niet veel aan kunnen doen. "De politie,uw vriend..."
 3. We zijn ondertussen al twee maanden verder, maar de eerste eigenaar blijft maar smoesjes verzinnen en uitstellen om geen afspraak te moeten maken bij de politie om aangifte van verlies kentekenpapieren te doen. Met andere woorden ik kan mijn Vespa S50 in perfecte staat kan wegsmijten. Is het dan niet mogelijk om zelf aangifte te doen zonder de eerste eigenaar? Uiteindelijke liggen alle papieren bij mij, waarom zouden ze hem nodig hebben? Alvast bedankt
 4. Ik had nog contact opgenomen met de politie en zij hebben gezegd dat ze de eerste eigenaar zullen contacteren om aangifte te doen van verlies van kentekenpapieren, dus nog even afwachten en hopen dat het in orde komt. Wat betreft zijn plaat, ik heb geen idee of hij die ingestuurd heeft of niet.
 5. Hey Bedankt voor uw antwoord. Vandaag even gebeld met mijn verzekeringsmakelaar, hij heeft me gezegd dat hij nog contact zal opnemen met de eerste eigenaar omtrent de kentekenpapieren. Moest het niet werken, dan ga ik uw raad volgen en bied ik die man een geldbedrag. Uiteindelijk draait alles om geld... Nog eens bedankt voor uw antwoord. Ik laat nog verder weten hoe het afloopt.
 6. Hallo Enkele weken heb ik een mooie zwarte Vespa S50 4t in perfecte staat gekocht via 2dehands. Op het moment dat ik hem wou laten verzekeren werd er mij verteld dat de kentekenpapieren ontbreken en dat deze documenten zeer belangrijk zijn om je scooter te verzekeren. Dus om deze kentekenpapieren te verkrijgen moet de vorige eigenaar aangifte doen bij de politie zodat er een attest van verlies wordt gegeven en hiermee geraakt de scooter nog verzekerd. De gelijkvormigheidsattest was wel gewoon aanwezig bij de aankoop van mijn Vespa. Ik heb dus contact opgenomen met de vorige eigenaar, maar zelf zegt hij dat hij de scooter nooit heeft ingeschreven en nooit heeft laten verzekeren. Hierdoor ben ik dus contact gaan opzoeken met de eigenaar voor hem. Hij vertelde me dat hij de scooter heeft gekocht van een man uit Leuven om vervolgens door te verkopen, hij was dus een occasie verkoper. Met die occasie verkoper kon ik dan ook niks mee regelen voor die kentekendocumenten. De man uit Leuven was dus de allereerste eigenaar van de Vespa, en na lang zoeken en proberen heb ik eindelijk contact met hem kunnen opnemen. Wanneer ik hem benaderde voor de papieren zei hij dat hij ooit een bewijs van verlies had voor de kentekendocumenten, maar die is hij ook kwijtgeraakt en verder wil hij er niks meer mee te maken hebben, want het is zijn scooter niet meer en waarom zou hij nog moeite doen voor iets dat niet meer van hem is. Concreet: De verzekering moet het voertuig opnieuw inschrijven op mijn naam, maar het staat nog steeds ingeschreven op de eerste eigenaar. En hierbij heeft de verzekering die kentekenpapieren nodig. Nu is mijn vraag of mijn Vespa S50 nog ooit in godsnaam verzekerd kan worden. Het kan toch niet dat je Vespa gewoon niet verzekerd kan worden door schuld van de vorige eigenaren. Moet ik mijn Vespa nu tweedehands verkopen voor 350€ wisselstukken of in een meer gooien? Als je Vespa niet verzekerd geraakt ben je er eigenlijk niks mee. Is er geen manier om te achterhalen wat de gegevens zijn van de vorige inschrijving zonder dat de vorige eigenaren dit moeten regelen, want zij gaan niet veel doen aangezien het hun scooter niet meer is. Is er iemand die hier meer over weet en een oplossing heeft voor dit probleem? Ik zou het appreciëren mocht iemand me helpen. Alvast bedankt Met vriendelijke groeten Maximilianus
×
×
 • Create New...