Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Eddo

Leden
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Eddo

  1. Daan, bedankt voor de tips. De nieuwe aandrijf riem is aangekomen en lag er in een wip op. Ook de transmissieolie is helemaal ververst. Het eerste proefritje was merkbaar een verbetering, minder geratel en zachter wespengezoem. Nu nog een nieuwe spanrol veer en dan verder schuren schuren schuren, ik zal hiervoor eens een ander topic aanmaken, want Jan Holland, ik ben al jaloers op jouw vorderingen! 

    Gelukkig zijn er fora als deze om van mekaar te leren. Ik heb ervaring met mijn kever uit '72 die technisch top staat, maar een duitser heeft toch een ander karakter dan een italiaan :P 

  2. Met een beetje rondsnuffelen op wat Duitse fora denk ik al mijn oplossingen gevonden te hebben:

    1) Blijkbaar kan je de voorste helft van de onderste poelie naar voren trekken zonder enige schroef te lossen. Zo kan je de riem dichter naar de as brengen van de onderste poelie, zodat je ze net over de bovenste poelie vandaan kan halen. De nieuwe riem is nog niet aangekomen dus even wachten of hij er ook zo makkelijk weer opgaat.

    2) De bevestiging van het onderste plaatje is gelukt denk ik, voor de duidelijkheid een foto. Maar ik merk dat de spanrol niet altijd vanzelf terugkomt. In het zakje onderdelen vond ik een afgebroken veer, de huidige die er op staat lijkt me te slap en niet origineel. Iemand een idee wat de afmetingen van deze veer zijn of waar je ze kan bestellen?

     

     

     

    schuifspanner.jpg

    veer_spanner.jpg

  3. Bedankt voor de antwoorden heren, ik vreesde als automaat rijder weinig reactie te krijgen!

    1) Maar zegt Jan nu de onderste poelie te lossen, en Daan de bovenste? Maakt het ook uit of hij in vrij staat of niet? Want die poelies draaien vrij rond, lijkt me moeilijk deze te lossen?

    2) Ik kan hem momenteel starten met kick (na een keer of 4) of hem aan te lopen in 1 (vrijwel direct), maar ik vermoed dat ik ook iets mis op de plaats van de cirkel op onderstaande foto, want het volg wieltje wiebelt maar wat heen en weer tijdens het rijden wat best wat klinkend geluid maakt. Ik heb een schuin plaatje los liggen dat hier mogelijk hoort. Wat is de functie daarvan? En heeft iemand toevallig een foto hoe het hoort? Want nu zie ik niet in hoe de rol ook maar iets spant, hij leunt er gewoon tegen door de zwaartekracht.

    Alvast bedankt!

     

    2016-09-27_15-26-20.jpg

  4. Op 21-9-2016 om 09:29, pdvd zei:

    Goed bezig! Zie dat de jouw enog een lager framenummer heeft als het mijne. Ik heb 4095 op het eind. Vandaar dat de mijne waarschijnlijk een zwart kunstof strip m het scherm heeft en jij een alu (had). Mijn S zadeltje was gescheurd en ik denk dat het makkelijker was om toen ter tijd een geheel ander zadel te kopen dan opnieuw te bekleden. De mijne heeft een nieuwe hoes gekregen. 

    De oude gate schokbreker helemaal uit elkaar? Waarom steek je er geen nieuwe onder (die dingen kosten echt niet veel)? Of wil je 'm helemaal origineel maken?

    Leuk topic om te volgen, ik heb de VA52T-4917 en ben net met de restauratie begonnen.

  5. Hallo,

    Ik ben nieuw hier. Ik lees dat een PK50 Plurimatic niet het meest gewilde model is (hoewel ik dat niet begrijp) maar ik ben er heel blij mee als mijn eerste Vespa.

    Hij is uit '88 (type VA52T) en de bedoeling is er weer een mooi beestje van te maken. Schuurwerken zijn gestart maar de techniek hoort eerst op peil te staan.

    De aandrijfriem hangt heel slap en heb een nieuwe besteld. Maar ik heb geen idee hoe deze te vervangen, de moeren op onderstaande foto krijg ik niet los omdat de rollen meedraaien. Iemand een idee hoe dit aan te pakken?

    20160926_210125.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...