Jump to content
Vespaforum.be

Cram15

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Cram15

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Gts

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Gent
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jaloezie is een vuil beestje... net als spinnen !
 2. De wetgeving is in België op zijn minst gezegd wat raar en allerminst standvastig. Soms moet een snorfiets (dus 25 km/u) op het fietspad. Soms mag hij niet en moet hij tussen de wagens op de rijweg blijven. Idem voor de 45 km versie, meestal op de rijweg. Soms verplicht op het fietspad. Met een bromfiets in t-shirt, korte broek, zonder handschoenen door de stad rijden, geen probleem. Nogthans zal de grond kussen tegen 45 km/u geen pretje zijn. Wat betreft de regelgeving van handschoenen op de motor is deze is ver van specifiek. Draag je bokshandschoenen , de ovenwant van het vrouwtje of gewone handschoenen je komt er mee weg. Beschermen doen ze allemaal, de ene wat beter dan de andere, Zolang je maar kan sturen en remmen. Volgens de regel van de wet heeft de agent gelijk. Maar, het is er wel èèntje van het overijverige type. En overijverige zitten er overal. Nu het merendeel van onze voertuigen veiliger en milieuvriendelijk zijn geworden. Is het er èèntje opgevallen dat het ene voertuig veel stiller is dan het andere. Met als gevolg een geluidsnorm. Voorlopig enkel voor vrachtwagens en nog niet overal. Maar voor onze ministers klinkt het als muziek in de oren. Het is gewoon een kwestie van tijd voordat we een aangepaste Belgische versie krijgen.
 3. Is het wel nog verstandig om met de motor te rijden als je blijkbaar met de fiets al brokken maakt ?
 4. Klopt, een vriend zijn GTS heeft ook op de zijkant gelegen en er kwam ook heel wat olie uit het luchtfilterhuis. Gelukkig controleerde hij zijn oliepeil voor hij ging rijden. Want dit stond zelfs onder het minimum.
 5. Ik kan een licht beschadigde Gts kopen. Bij deze mijn vraag heeft er iemand ervaring met spotrepair. Als je adressen en ervaring hebt met bepaalde carrossiers laat maar horen. Bij voorkeur in Oost-Vlaanderen. Op de foto's ziet u de schade aan de Gts. Andere opmerkingen en tips zijn welkom.
 6. Splinternieuwe valbeugels voor een Vespa LX , LXV en de S. compleet met montage materiaal. nog niet gemonteerd geweest. prijs 64 euro. Af te halen. foto is voorbeeld foto. ter info het zijn enkel de achterste valbeugels !
 7. Ter info Velgen zijn ook nieuw. Zijn nog niet gemonteerd geweest. Michelin banden zijn stukken beter dan de Sava rommel die standaard op de lx zit.
 8. 2 nieuwe banden en velgen voor een Vespa LX , LXV en Vespa S. Velgen zijn origineel Vespa en geen namaak ! 1 maand geleden aangekocht. Waren voorzien voor onze Vespa LX, maar deze is wegens diefstal niet langer in ons bezit. passen op de 50 en 125 cc versie. verkoopprijs voor deze set 180 euro.
 9. Nog steeds geen foto's te zien. Die mens is waarschijnlijk al twee dagen non stop aan het rondrijden...
 10. Succes met je scoot. Ja het ziet er beter uit met de zwarte accenten dan met de "bling" !
 11. Tja je heb nu eenmaal mensen die graag alles weten... Uw dealer kan dit hier allemaal nalezen. En in uw geval zou ik mij absoluut geen zorgen maken !
 12. Cram15

  TREEPLANK GTS

  http://www.classic-racks.co.uk/
 13. Cram15

  Vespa wassen

  Remmenreiniger: de multifunctionele musthave! Remmenreiniger is een onmisbaar middel voor elke autobezitter. Het spul is naast goedkoop ook nog eens multifunctioneel. Wat kun je allemaal doen met remmenreiniger en wat moet je vooral laten? Tuning-gids.nl zocht het voor je uit. Remmenreiniger Remmenreiniger is een zeer krachtige reiniger en ontvetter waarmee je vuil, vet, olie en remvloeistof kunt verwijderen van je auto-onderdelen. Zoals de naam al doet vermoeden is remmenreiniger met name bedoeld voor het reinigen van je remonderdelen. Vuil en vet is in een mum van tijd verdwenen! Maar je kunt nog veel meer met deze vloeistof. Remmenreiniger is een echte alleskunner! Deze schijfjes kunnen wel een poetsbeurt gebruiken! Werking remmenreiniger Met remmenreiniger kun je diverse onderdelen perfect en supersnel reinigen en ontvetten. Maar deze vloeistof gaat ook slijtage en oververhitting van je remmen tegen en is bevorderend voor je remprestaties. Verder voorkomt het gebruik van een remmenreiniger dat je remblokken gaan piepen. Remmenreiniger is zeer krachtig én spotgoedkoop. Dat nodigt uit tot het te pas en te onpas gebruiken van grote hoeveelheden remmenreiniger. Maar of dat verstandig is... Leegspuiten die bus? Ga nu niet als een dolle een grote bus van dit spul leegspuiten op je remsysteem! Als deze vloeistof op je remblokken komt dan kunnen je remmen minder goed gaan werken. Dat moet je niet hebben natuurlijk! Er zijn mensen die hun remblokken (met een dikke laag aangekoekte troep) doodleuk een nachtje in een emmer met remvloeistof laten weken, maar hier is het spul echt niet voor bedoeld. Jij gaat natuurlijk geen risico lopen met je kostbare onderdelen. Slechte combi Rubber en plastic zijn behoorlijk allergisch voor remmenreiniger. Ook bijvoorbeeld de O-ringetjes in je remklauwen en het rubber van je wielen zijn dus niet bestand tegen de grote hoeveelheid aceton die in dit goedje zit. Voorkom problemen en gebruik remmenreiniger met mate en met beleid. Eerste hulp bij knoeien Remmenreiniger is bij uitstek geschikt om snel onderdelen te ontvetten. Stel dat je tijdens het olie verversen wat olie geknoeid hebt, of er is bij het monteren van je nieuwe remblokken wat remvet op je schijf terechtgekomen. Neem een doekje met wat remmenreiniger en je onderdelen zijn binnen een paar tellen weer volledig vetvrij.
 14. Cram15

  Vespa wassen

  Als je snel matte velgen wil. Moet je vooral veel remreiniger gebruiken. Regelmatig op een verantwoorde manier poetsen is veel beter. Dan er met agressieve kuisproducten tegenaan te gaan. En als de Vespa niet vuil mag worden. Moet je hem maar in de garage laten staan
 15. We zijn ondertussen een kleine maand verder. En het is vrij stil in deze topic. Zijn de problemen ondertussen opgelost?
×
×
 • Create New...