Ga naar inhoud
Vespaforum.be

hardy

Leden
  • Items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hardy

  1. Hoi iedereen,

    Het kriebelt al vele jaren om er een te kopen maar nu mijn vrouw na een uitje er ook met 1 heeft gereden is er interesse om er 2 te kopen. Liefst 2dehands ipv nieuw. Dus deze kans wil ik niet laten liggen 😉

    De bedoeling is om dit enkel als hobby te gebruiken en het kilometer verbruik zal dan ook beperkt zijn. Ik heb altijd een interesse gehad voor de oudere look (px) en heb er lang lang geleden al mee gereden en vond dit top. Mijn vrouw zou eender voor een automatisch model kiezen dus we zijn op zoek naar 2 verschillende types enz ... .

    Ik heb de laatste dagen en weken veel op het forum gelezen en ik zie ook dat de vespa's weer aan nieuwe record hoogtes worden aangeboden maar dat terzijde. Ik verwacht niet dat de prijzen snel zullen dalen.

    Hieronder heb ik enkele vragen die voorbij kwamen tijdens mijn zoektocht:

    - Algemeen: ik lees over de verschillende euro normen maar moet ik daar nu rekening mee houden als ik een 2dehandse vespa aanschaf? 

    - Algemeen: ik had ook gelezen over de  verplichte keuring vanaf 2022. Zijn er hierdoor bepaalde modellen die wegvallen omdat deze amper doorheen de keuring zullen geraken?

    - Algemeen: Is een budget van 3000-3500 euro per model realistisch?

    - PX: Wat is een maximum aan te raden leeftijd (wel met elektronische starter) en kilometer stand die ik best handhaaf om ze te filteren op zoekertjes sites? De bedoeling is om er niet zelf al teveel aan te sleutelen. Want je vindt er van 2j tot 10j of ouder en de kilometerstand schommelt van 2000km tot 25000km. Wat moet ik voorzien van extra kosten afhankelijk van de leeftijd (zijn er bepaalde grotere kosten vanaf 5000 of 10000 km)?

    - GT/GTS: Voor mijn vrouw was ik naar de GTS aan het kijken maar ik zie ook soms een GT voorbij komen. Het verschil tussen beide modellen is me niet zo duidelijk. Bijvoorbeeld een GT van 2006 met 8000km (wat me over 16jaar weinig lijkt) is dat nog een optie of moet ik toch beter naar meer recente modellen kijken? Wat zouden zo de euvels zijn bij oudere modellen die ik dan toch best proactief laat vervangen (verduring van slangen bijvoorbeeld). Ook hier wat zouden teveel kilometers zijn voor een GT(S) want ik kan dat moeilijk inschatten? En welke kosten moet ik mee rekening houden?

    - Zijn er nog andere automaat modellen die vergelijkbaar zijn voor het comfortabel toeren zoals de GTS? 

    - Andere tips zijn zeker welkom.

     

    Bedankt,

    groeten,

    Hardy

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...