Ga naar inhoud
Vespaforum.be

coney T-town

Leden
  • Items

    282
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door coney T-town

  1. Het doel, nut van een forum, is dat gelijkgestemden informatie en ideeën uitwisselen.

    En aangezien dit forum uitmuntend in mekaar gestoken is zodat zowel beginers als gevorderde aan hun trekken kunnen komen.

    Is het een logisch gevolg dat zowel beginners als gevorderde hun mening kwijt willen. Wat niet wil zeggen dat gevorderde de beginners hun neus moeten afbijten als ze het verkeert zouden hebben en eventueel andersom.

    Bij beginners is het logisch dat ze dikwijls afkomen met het zinnetje "van horen zeggen". Zo zijn we nogthans allemaal begonnen (al is het uit een boek). Het zou best een betrouwbare bron kunnen zijn. (die van horen zeggen)

    Dit onderwerp is ook perfect om aan te tonen dat zelfs onder de elite onenigheid bestaat over bepaalde metodes. (de 1ne zweert bij rustig inrijden, de ander gekontroleert in toeren gaan)

    Ik zelf blijf nog even bij het rustig inrijden. Omdat dit de metode is die al het langste zijn diensten bewezen heeft en omdat we nog steeds met oude machientjes bezig zijn.

    Bij mij hangt het er ook vanaf welke cilinder ik steek i.v.m. hoeveelheid olie.

    Voor een gewone 49cc pak ik tussen de 2% en 3% (wat niet echt nodig is). en voor opvoercilinders tussen de 3% en 4%, (wat waarschijnlijk ook niet echt nodig is).

    Maar de logica van een slechtere smering door te veel verbrande olie in de cilinder kan ik ook wel volgen.

    Misschien ga ik volgende keer is proberen om gewoon met 2% te roderen. (nog nooit gedaan)

    Nog 1 laatste ding dat ik kwijt wil is dat het vastlopen van een gehoonde cilinder ook kan liggen aan een te goedkoop namaak zuiger. Dit is enkel een ondervinding. Maar ik haat meteor zuigers. Zeg maar als het volgens jullie niet klopt.

    Groeten coney

×
×
  • Nieuwe aanmaken...