Ga naar inhoud
Vespaforum.be

jef__vb

Leden
  • Items

    697
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jef__vb

  1. Zaterdag nen hoop burgers op zo'n verhuurvespa's in't centrum van Nijlen. Da's allemaal plezant, wa mee een brommerke gaan rondrijden en op tijd ergens voor een terras stoppen om goed gezien te worden, maar gevàààrlijk. Da weet van niks, da kijkt naar niks en dat doet maar op.

  2. Hey mannen,

    komt overeen he! :-)

    Wie moet ik nu geloven?

    Haha ja, nu wordt het wel moeilijk! Via de zoekfunctie vind ik ook tegenstrijdige opmerkingen: den ene zegt dat uitdraaien zorgt voor een rijker mengsel, den andere zegt dat het zorgt voor een armer mengsel. 't Is natuurlijk de vraag waarnaar je verwijst met "rijker": rijker aan lucht? of rijker aan naft?

  3. Dus als uw bougie te licht is, is je mengsel te arm, en moet je je carbu rijker afstellen (en dus: luchtvijs uitdraaien). om het overdreven te zeggen: als je de luchtvijs helemaal indraait (dus helemaal vast ingedraaid) zal je bougie spierwit zien, als je ze helemaal uitdraait (dus heel los) zal je bougie pekzwart zien. Correct?

    Als 't klopt zoals het hierboven staat, dan heb ik mijne carbu gewoon in de verkeerde richting afgesteld.

  4. Dus als je de schroef indraait, moet je bougie lichter(richting wit/grijs) gaan zien? En als je ze uitdraait, moet je bougie donkerder (richting zwart) zien? Of juist omgekeerd?

    'k Vind het altijd moeilijk om dat te volgen: 't gaat toch over arm aan lucht he? Of heeft die regeling van de luchtschroef ook invloed op het oliegehalte?

  5. Wat ik me al lang afvraag: van wie zou die blauwe smallframe zijn die vastgeketend staat aan een verlichtingspaal aan de Tiensesteenweg in Kessel-Lo. Staat daar al zo ik het me kan herinneren.

    Mijn zus heeft daar in de buurt gewoond, en elke keer ik daar passeerde kreeg ik medelijden met het beestje!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...