Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Ik rijd rond en kom tegen.....


Cult

Aanbevolen berichten

  • 4 weken later...
  • 2 maanden later...

Een weekje Napoli, bij mijn schoonouders. vele honderden Vespa's ( veel oude en veel nieuwe exemplaren ) die als "muskieten" door het "al chaotische" verkeer vliegen :)

Maar ook nog véél meer Japanse en Koreaanse scooters. die als "gekken" gas geven. alsof de "Vesuvius" is uitgebarsten en voor een "tweede Pompeï" willen vluchten :D

  • Like 4
Link naar reactie
2 minuten geleden, JoinkeGTS zei:

Geen ééntje vandaag... wel de grote mannen... einde van het rijseizoen stilletjes in zicht? Vorige week nog een volledige week met de Vespa naar het werk gereden. ‘s Morgens 30 minuten ietsje kouder om in de vroege avond nog te kunnen genieten van de mooie herfstzon.

...nu begrijp je meteen waarom ze "vesparijders"...janetten noemen ;) :D...ik ben vanmiddag ook een uur gaan rijden met de GTS... en ook géén enkele Vespa tegengekomen... 

  • Like 3
Link naar reactie
11 uren geleden, Vespaciao zei:

Een weekje Napoli, bij mijn schoonouders...vele honderden Vespa's ( veel oude en veel nieuwe exemplaren ) die als "muskieten" door het "al chaotische" verkeer vliegen :)

Maar ook nog véél meer Japanse en Koreaanse scooters...die als "gekken" gas geven...alsof de "Vesuvius" is uitgebarsten en voor een "tweede Pompeï" willen vluchten :D

Idem dito in Rome. Jammer van de weinige Vespa's. Komt door de slechte wegen, heb ik me laten vertellen.

Rome (alles) - 294 van 298.jpg

  • Like 1
Link naar reactie

. .;. . ..:. .Patrick, als je dan toch veel Vespa's ( veel oude en veel nieuwe ) wilde spotten. met de trein ben je vanuit 'Roma' op één uur in 'Napoli' ;)

En dan kon je daar tegelijk de "beste pizza-forno a legna" eten die je ooit gegeten zult hebben, daar is een pizza van de pizza-hut, sbarro en Domino's een "kartonnen plaat" tegen :D

aangepast door Vespaciao
PIZZA PIRRELLI
  • Like 2
  • Haha 1
Link naar reactie
1 uur terug, patrick60 zei:

Vespaciao, als de gelegenheid zich voordoet zal ik dat zeker eens doen.
Maar ben wel een beetje gereserveerd want in Italië zeggen ze : Ogni scarrafone è bello a mamma sua ;)

Eventjes doen alsof dit een "Italiaans pizza-forum is" :D. Napoli heeft meer dan 800 pizzeria's. de "betere pizzabakkers"hebben een "sign" boven hun pizzeria van "Vera Pizza Napolitana".

De pizza is uitgevonden in het Zuid-Italiaanse Napoli ( Napels) en wordt vers klaargemaakt.  en één minuut in een oven van 450 graden gelegd. die met houten blokken wordt gestookt.

De 10 beste pizzeria's van Napoli ( waar ik zelf ook geweest ben ) zijn. Sorbillo, Gorizo 1916, Carminiello, Starita, Michele, Pizzeria da Attillo, Napoli Tutino, La Masardona, Fratelli Cafasso,..

Voor 6 a' 7 euro ( spotgoedkoop ) eet je daar de "beste pizza" ooit. zo lekker, dat je daarna nooit meer bij een Pizza-hut, Sbarro of Domino's nog een "gyproc plaat" naar binnen knabbelt :D

 

 

aangepast door Vespaciao
PIZZA GYPROC PIZZA MICHELIN
  • Like 1
  • Bedankt 1
Link naar reactie

En als iemand nog "twijfels" heeft en niet volledig overtuigt is...foto's zijn te bekijken van "pizzeria Starita en Sorbillo"  :  in topic...  een week Napoli ( reizen en toerisme ) ;)

Als je daarna nog eens "een stuk karton" uit een fast-food pizzeria in je "eetkamer" steekt...trap je de rest van "de kartonnen plaat" door het venster naar buiten ;) :D

  • Haha 2
Link naar reactie

Deze middag toen ik met m'n Harley vanuit Antwerpen reed. en toen ik de Hoogmolenbrug in Schoten overreed. stond beneden de brug een " zwarte "plastieken Lambretta 125".

Je herkent er hier en daar nog wat trekjes van een oude Lambretta in. maar een oude blijft toch mooier ( hetzelfde zoals een plastieken GTS. de oudere versies blijven mooier )

  • Like 1
Link naar reactie
7 uren geleden, JoinkeGTS zei:

Vandaag is het er wel het weertje voor. Straks nog een ritje met de zoon achterop! Kijk er al naar uit.

Zie dan maar uit als je gaat rondrijden... dat je "je eigen" niet tegenkomt vandaag ;) :D...hopelijk kunnen jij en je zoon, flink zwaaien naar "andere levensgenieters" :)

  • Like 2
Link naar reactie
  • 3 weken later...
  • 2 maanden later...
  • 2 weken later...
  • 4 weken later...
  • 11 maanden later...

Ik kom tegenwoordig veel gasten op ne vespa of lambretta enzo tegen ...zeg altijd vriendelijk ne goeiedag ...maar het is percies moeilijk om vriendelijk te zijn tegenwoordig.

Vroeger was de scene misschien kleiner...maar we waren een familie..ik mis dit een beetje...krij ook tegenwoordig rond op ne scomadi en da ligt bij somige percies moeilijk.

Af en toe kom ik nog wel es iemand tegen die terug groet of een klapke aan de lichten doet ...maar das tegenwoordig echt een uitzondering

 

82774147_508331309813557_86779182855487488_n.jpg

  • Like 2
  • Triest 3
Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...