Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Chassisnummer nieuwe vespa


Reetman

Aanbevolen berichten

Hmm "gevonden"... dan breng je hem toch naar de politie? Dan graakt hij met een beetje geluk nog bij de eigenaar terug.

Ik stel die vraag als zijnde politieagent, wij hebben deze bromfiets aangetroffen maar vinden het chassisnummer niet. Vooraleer ik met de leatherman alle blikken eraf haal om het chassisnummer te achterhalen vraag ik hier even raad aan de specialisten. ;)

Met vriendelijke groet

Link naar reactie

Ja goed, als je hierboven leest dan zou je weten dat die mens in tegenstelling tot wat zijn nickname doet vermoeden, blijkbaar flik is. Dus misschien kan iemand met een LX helpen..? Waarschijnlijk zit dat bij alle moderne vespa's ongeveer op dezelfde plek?

Link naar reactie

En als de heer/mevrouw reetman dan toch politeagent(e) is dan moet hij/zij toch wel slim genoeg zijn om eens even naar een vespashop te bellen i.p.v. op dit forum te horen waar dat chasisnummer zit. Ik dacht toch altijd dat de politie eerst de officiële weg bewandelen alvorens andere kanalen te gaan uitpluizen. Als u even belt naar een officiële vespadealer dan weet u binnen de 5 seconden waar het chasisnummer staat op een LX vespa.

En als u echt een politieagent(e) bent waarom dan geen profiel invullen??? Kwestie van geloofwaardig over te komen. Ik heb toch zo'n beetje mijn bedenking hierbij hoor...

Link naar reactie

Beste(n),

Duciel...merci om toch nog even me te helpen.

@Erix..Inderdaad het kan zijn dat ik sneller een antwoord heb via een officiele dealer...maar ik typte in de handige zoeksite "GOOGLE" de woorden chassisnummer en vespa in...ik bekeek de resultaten en zag dat vespa een .be forum heeft...ik dacht...ik stel snel even de vraag over wat ik uiteindelijk wil, dit aangezien ik bij het bekijken van het forum zag dat er recent antwoorden zijn gepost en dat er veel wordt gepost. Ik moest me natuurlijk inloggen...dus ik logde me snel even in...wat snel lukte...ik had nog niet verder gezien om al de rest in te vullen aangezien ik al een post kon plaatsen. Ondertussen ben ik thuis en heb ik nog steeds geen antwoord...wat ik niet erg vind want ik heb morgen bureel en zal dan eens checken via de dealer...

Hopelijk kon ik hier sommigen van dienst zijn met dit antwoord...

Het profiel hier vertelt minder in tegenstelling tot mijn andere forums waar ik actief aan deelneem...maar voor de nieuwgierigen zal ik het EERLIJK invullen

Wat de nickname reetman betreft kan ik het volgende verklaren:

Voor ik bij de politie kwam had ik al op sommige forums diezelfde nickname...zelfs bij msn...

Groetjes Reetman

Link naar reactie

Beste Reetman, het moet je in elk geval, gezien je beroep, dan toch verheugen dat hier op het forum niet zo makkelijk foute dingen kunnen gebeuren. Oke, op zich vul je uiteindelijk in je profiel in wat je wil, maar, het geeft de Vespisti op dit forum toch al een beetje meer zekerheid dan met anonieme bezoekers. Het is duidelijk niet de bedoeling van de kenners op dit forum om met hun kennis de één of andere onverlaat met een gestolen Vespa op het goeie spoor te zetten.

Vandaar dus de terechte argwaan!

Ik denk, dat met je ingevuld profiel je nu ook sneller reactie en hulp zal krijgen van de juiste mensen, in de hoop de gevonden Vespa terug te kunnen bezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Ik vermoed dat iedereen daar best aan wil meewerken.

Groeten en succes,

Peter.

Link naar reactie

Dank je wel Peter voor je reactie.

Ik heb begrip voor wat jullie doen en het is inderdaad raar dat een onbekende plots een vraag stelt over een chassisnummer van een gevonden bromfiets. Je hebt er inderdaad met slechte bedoelingen en dat heb ik al ervaren bij de andere forums waar ik lid van ben.

Bij deze...mijn excuses voor het direct binnenvallen met de deur.

Groeten Tim

Link naar reactie

Moest je per toeval dan ook de contactsleutel hebben gevonden, kan je de zadel openen, de plastic helmbak eruitnemen en zul je aan de kant van de batterij een chassisbalk vinden met drie gaten. Tussen deze gaten staat het chassisnummer.

Misschien toch best laten doen door een Piaggio dealer. Normaal moeten zij kunnen nagaan naar waar deze Vespa is geleverd (dealer) en de eigenaar.

Mail eventueel naar : info@piaggio.be of info@piaggio.nl

Link naar reactie

Voila en bij deze is de heer Reetman verder geholpen!

En sorry voor mijn achterdochtige reactie maar ik ben liever voorzichtig dan dat ik misschien een potentiële dief op het juiste spoor zet...

Link naar reactie

Sorry Jurgen, off topic maar het moet even.

@ reetman:

Als jij politieman bent, kan je dan mijn volgende vraag beantwoorden?

Moet een oldtimer 50cc (van voor '72, zonder gelijkvormigheidsattest dus) afgesteld worden op 45km/h?

Er wordt hier op het forum gezegd dat een oldtimer bromfiets per definitie niet afgesteld moet worden omdat het bijna onmogelijk is. Sommigen beweren dat dit niet waar is. Er is ook een forumlid dat een attest heeft gekregen van de politie, dit attest zegt dat dit wel degelijk zo is. Wat ik eigenlijk wil weten is:

Als ik wordt tegengehouden met mijn Vespa V50/R 50cc uit 1968 en ze zetten mij op de rollen en ik haal 65 km/h, en er is niets aan getuned, niets aan veranderd, alles is origineel, enz.. Ben ik mijn Wespje dan kwijt?

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Hopelijk was je iets met mijn antwoord CarlosVespino ?

Wat de bromfiets betreft...de eigenaar hebben we niet kunnen achterhalen via het chassis en hij stond tevens niet opgegeven als gestolen. Hij staat nu in ons depot gestald...en gaat daar blijven staan tot iemand toch nog aangifte doet of als een bepaalde termijn is verstreken gaan ze naar de pres.

Groeten en merci voor de hulp ;)

Link naar reactie
daar blijven staan tot iemand toch nog aangifte doet of als een bepaalde termijn is verstreken gaan ze naar de pres.

Ahum, dat klopt niet. Gevonden voertuigen en voorwerpen waarvan de eigenaar na zes maanden niet achterhaald kan worden worden steeds openbaar per opbod verkocht.

Als u echt politieagant bent zou u dat zeker moeten weten.

Overigens is het zich valselijk voordoen als politieagent een misdrijf.

Link naar reactie

Tjah...wat moet ik daar nu op zeggen...ik stelde hier ook eens een vraag...

Das inderdaad een tussenstap dat die openbaar verkocht worden...

zie ook http://www.patrimoniumdiensten.be/inter ... efault.htm of ga naar een lokale politiezone en vraag wanneer het openbare verkoop is voor fietsen.

Aanmatigen ambt is de kwalificatie van het Parket...dus als je me wil aanklagen dat ik vals ben ? ...dan moet je dat vermelden...ik heb wel voldoende gegevens ingevuld op mijn profiel zodat ze me kunnen natrekken ;)

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...