Jump to content
Vespaforum.be

Ontsteking valt weg zodra scooter warm is


Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik heb een vespa pk 50 xl met e-start. Ik ondervind een erg raar probleem en ik hoop dat jullie mij erbij kunnen helpen. Als de scooter koud is loopt hij goed zonder enig probleem maar zodra hij warm is valt de onsteking bij hogere toeren weg. Ik ben 90% zeker dat het met de ontsteking heeft te maken. Na z'n 8 minuten rijden valt het vermogen weg en komt er plots een knal (het toerental zakt en de ontsteking verbrand in een keer alle onverbrande benzine zodra deze weer bij komt) . Ik kan dan nog maar 20 in zijn 4de versnelling hij blijft hangen op een vast aantal toeren net als of er een toerenbegrenzer inschakelt. Als ik terug ga naar z'n 2 of 3 om de motor geforceert meer toeren te laten maken blijft het vermogen weg tot het zelfde lage toerental. De scooter trekt overigens wel goed op tot dat toerental.

Ik hoop dat een van jullie mij zou kunnen helpen

Link to comment

Dat klinkt als een palliatief ontstekingsbobijntje of pick-up (of ineens tijd voor een verse stator).

  • Like 1
Link to comment
  • 2 weeks later...

Ik heb de E-centrale vervangen helaas zonder succes. Heb wel extra info gewonnen: Als ik mijn verlichting schakel varieert het toerental daarmee. Dus met knipperlicht aan harder zachter harder zachter enz. Wijst dit dan eerder op een stator of wellicht een spanningsregelaar?

Link to comment

Vandaag spanningsregulator bougie en kabel vervangen zonder succes. Stator bekeken alleen deze zag er nieuw uit vorige eigenaar heeft deze scooter ook helemaal gerestaureerd. Iemand nog andere ideeën? Heb overigens ook carb en luchtfilter ultrasoon gereinigd. Binnen rotor had een kleine kras kan dit kwaad?

IMG_7016.jpeg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...