Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Vgla1t m.I.S.A. In o-Lack


Tommie

Aanbevolen berichten

14 uren geleden, Michel_V zei:

Idd. Maar kwamen die niet van MISA?

Neen. Voor zover ik weet werden de Misa vespa’s alleen verkocht in de Benelux en toenmalig Belgisch Congo. Tijdelijk zijn er ook een aantal geΓ«xporteerd naar Oostenrijk en is er een beperkte uitwisseling geweest van onderdelen tussen de verschillende assemblage vestingen, bijvoorbeeld bij stockbreuk.

De prefix Vgla en Vglb wil zeggen dat, vanuit Italiaans standpunt, het vespa’s betreft bestemd voor export. Het zijn de tegenhangers van de Italiaanse Vba en Vbb, met specifieke aanpassingen voor het land van bestemming om te voldoen aan de plaatselijke wetgeving. Vgla en Vglb zijn destijds gemaakt in BelgiΓ«, Duitsland en ItaliΓ«.

De Vgla vespa hierboven heeft een aantal typische kenmerken voor het Italiaanse exportmodel bestemd voor ScandinaviΓ«, Zweden in het bijzonder: typische bilbeschermers, logo beenschild hetzelfde als de Vba, kleur blauw is donkerder. De Misa controle- en tankstickertjes zal je op deze vespa niet vinden. Wat wel vreemd is, is de blauwe kleur van de staander. Normaal zou die metaalkleur moeten zijn.

Β 

B344F3AB-56EC-4FB5-92A2-74DA330B5509.jpeg

  • Like 2
Link naar reactie
1 uur geleden, Edwin zei:

is de blauwe kleur van de staander. Normaal zou die metaalkleur moeten zijn.

En de achterlichten werden bij deze specifieke modellen dus ook meegespoten in de kleur van het frame?

Link naar reactie
6 uren geleden, Pilaf zei:

En de achterlichten werden bij deze specifieke modellen dus ook meegespoten in de kleur van het frame?

Dat klopt, maar is niet specifiek voor vernoemde modellen. Alleen de vespa's van 1959 tem begin 1961 (VBA en VGLA) hebben het achterlicht in framekleur. Ergens in 1961 is de overgang naar het verchroomd achterlicht gebeurd, zowel voor Misa als Italiaanse modellen. VGLB en VBB hebben dus altijd een verchroomd achterlicht, VGLA en VBA kunnen beide versies hebben afhankelijk van het bouwjaar/framenummer.

  • Like 1
  • Bedankt 1
Link naar reactie

Met Edwin discussieer ik niet! Betreft inderdaad het Zweeds model, alwaar de importeur het model Vespa Touring noemde. Maar dacht ook dat die in Jette geassembleerd waren. Goed dat je dat zegt van de staander. Heb een nieuwe besteld daar die eronder zat geen originele was, en was van plan die blauw te spuiten. Niet dus...! Maar ze ziet er alleszins top uit...

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...