Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Primavera 125, geen leven in.


Wilby

Aanbevolen berichten

Ik heb hier een Primavera 125 van 2016 die 1 jaar stilgestaan heeft. Bij het aanzetten van contact gebeurd er niets, komt niets op het display en start niet. Rode knop staat juist. 

- Batterij nagekeken is ok , ook al een andere batterij geprobeerd.

- Alle zekeringen zijn ok.

Iemand een idee wat er nog mis kan zijn

Link naar reactie

Heb je de hoofdzekering bij de Accu ook doorgemeten?

Kill switch (Rode knop) doorgemeten? Zijn gevoelig voor corrosie, zowel de contacten als intern, eventueel in het stuur even kortsluiten zodat je de knop omzeilt.

Het systeem is gevoelig voor lage accu spanning maar die heb je al doorgemeten, misschien met een jumpstarter is er wel leven in te krijgen maar met een goede accu, knop en hoofdzekering moet je er wel zijn en moet de Vespa iets van leven laten zien.

Weet niet of dit specifieke model een “rol-over” sensor heeft maar die werkt als de kill switch. Sommige Primaveras hebben die aan de rechterzijde onder de treeplank zitten. Je kan de rubber voetplaat boven de accu verwijderen, loopt er een kabel ter hoogte van de pluspool/hoofdzekering aan de rechterzijde het frame in dan zit er “rol-over” sensor gemonteerd.
 

  • Like 1
Link naar reactie

Blijkt dan toch de accu te zijn, mijn reserve accu was ook al iets leeggelopen, na het opladen nog eens getest en bingo. Nieuwe accu is besteld. 👍

  • Like 2
Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...