Jump to content

Primavera 125, geen leven in.


Wilby

Recommended Posts

Ik heb hier een Primavera 125 van 2016 die 1 jaar stilgestaan heeft. Bij het aanzetten van contact gebeurd er niets, komt niets op het display en start niet. Rode knop staat juist. 

- Batterij nagekeken is ok , ook al een andere batterij geprobeerd.

- Alle zekeringen zijn ok.

Iemand een idee wat er nog mis kan zijn

Link to comment

Heb je de hoofdzekering bij de Accu ook doorgemeten?

Kill switch (Rode knop) doorgemeten? Zijn gevoelig voor corrosie, zowel de contacten als intern, eventueel in het stuur even kortsluiten zodat je de knop omzeilt.

Het systeem is gevoelig voor lage accu spanning maar die heb je al doorgemeten, misschien met een jumpstarter is er wel leven in te krijgen maar met een goede accu, knop en hoofdzekering moet je er wel zijn en moet de Vespa iets van leven laten zien.

Weet niet of dit specifieke model een “rol-over” sensor heeft maar die werkt als de kill switch. Sommige Primaveras hebben die aan de rechterzijde onder de treeplank zitten. Je kan de rubber voetplaat boven de accu verwijderen, loopt er een kabel ter hoogte van de pluspool/hoofdzekering aan de rechterzijde het frame in dan zit er “rol-over” sensor gemonteerd.
 

  • Like 1
Link to comment

Blijkt dan toch de accu te zijn, mijn reserve accu was ook al iets leeggelopen, na het opladen nog eens getest en bingo. Nieuwe accu is besteld. 👍

  • Like 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...