Jump to content
Vespaforum.be

Rem


Recommended Posts

Dat is je achterrem, zit de hendel fysiek vast of voel je grote weerstand.

Wanneer zijn je remmen het laatst gespoeld en is de remvloeistof vervangen, staat 2 jaar voor.

Kan dat je remklauw links achter vastzit, kijk of je er beweging in krijgt met remreiniger. Als dat het geval is dan is het advies toch de klauw te vervangen omdat de remcilinders de beste tijd hebben gehad. Schoonmaken kan maar de rubberringen zijn geen vervangingsonderdeel dus risico op lekkage.

Zit de hendel vast dan kan je kijken richting het rem reservoir, kan zijn dat het klepje in het reservoir vast zit of dat er iets stuk is in het reservoir. Dan de gehele rem unit vervangen.

Verder geen abs problemen of abs lampjes op het dashboard?

  • Like 2
Link to comment
Posted (edited)

Ik heb m'n scooter twee jaar geleden binnengegaan voor onderhoud, maar dan door gezondheidsomstandigheden en Covid lang niet meer gereden (misschien twee keer korte afstanden).

Er brandden geen waarschuwingslampen

Edited by laporte
Link to comment

Dan zou ik beginnen met een spuitbus remreiniger op de achterklauw te spuiten. Even de boel een beetje afdekken voor je de rem behandeld. Achterwiel kan wel vrij ronddraaien? Zo ja dan proberen na de remreiniger of er wat beweging in de remhendel zit.

Weet niet hoe handig je bent maar de kan de klauw ook even verwijderen zodat je gericht wat remreiniger op de busjes kan spuiten (remschoenen even verwijderen). Als je voorzichtig knijpt komen de bussen naar buiten, dan met de hand weer terug duwen. Zitten de bussen vast dan zit er niets anders op dan vervangen.
 

  • Like 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...