Jump to content

gts 125 met akra probleem


Recommended Posts

Ik heb een gts 125 super '14 ZAPM45301 waar ik een akrapovic uitlaat op heb geïnstalleerd. Hij start perfect, maar bij vertrek; gas open, stottert ie en valt soms stil. Met de originele uitlaat had hij dat niet. Lamba sonde en uitlaatbocht zijn onaageroerd gebleven. 

Moet de ecu gereset worden? Batterij heb ik al 15min afgekoppeld maar verandert niets... 

Alvast bedankt voor tips en info

Link to comment

Heb je er eentje met of zonder optionele katalysator? En welke db killer is er geïnstalleerd? Denk dat je ecu je uitlaat niet “ziet” en denkt dat de originele er nog onder zit.

Probeer het volgende, nogmaals accu los voor 10-15min. Dan Vespa starten en 10 min stationair laten lopen, als het goed is hoor je in deze periode het toerental wisselen. Daarna moet het beter zijn en gaat je ecu de komende 50km nog het e.e.a. aanpassen. Hopelijk werkt het want deze pijpen zijn gewoon plug&play.

  • Like 1
Link to comment

Is dat een euro 3 gts 125 ie kan zijn bouwjaar 2014 maar eentje die te laat is ingeschreven,zou als volgt u bougie eens kuisen of veranderen voor te beginnen als de accu loskoppelen niet geholpen heeft,kan ook zijn dat er oude benzine inzit vespa lang niet gestart...nieuwe 98 tanke

Link to comment

Is ondertussen u probleem opgelost?anders een injector cleaner eens proberen en 98 tanken,euro 95 geeft problemen ....of laten uitlezen normaal zijn er updates voor die modellen mocht u vespa deze niet hebben  gehad.kan ook zijn injector vervuild 

Link to comment

Ik heb het gevoel dat het opgelost is. Wat heb ik gedaan: 98 getankt, nieuwe bougie ngk cr8eix, gasklephuis gekuist, batterij volledig opgeladen (stond op 12,05; beetje aan de lage kant) en de tips die Pilaf hier boven heeft beschreven. 

De gasrespons bij koude start is wel verbeterd. Morgen nog een korte testrit gepland... 

Merci voor de tips iig

  • Like 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...