Ga naar inhoud
Vespaforum.be

een paar honderd metervermogenverlies pk 50n


Nef

Aanbevolen berichten

Je kan met het uiteinde van een oude veer eens door de sleuven gaan om eventueel vuil of braamvorming te verwijderen of met een fijn schuurpapier eens door de gleuven gaan kan misschien ook helpen. 

Wat niet wil zeggen dat dit hoogst ongewoon is (nog nooit meegemaakt).  Zaten de oude veren gespannen in de piston (kan wijzen op een vroegere warmloper)? 

Groetjes, nero. 

Link naar reactie

De sleuven al zuivergemaakt en lichtjes geschuurd, heeft niet geholpen, de oude veren inderdaad niet echt losjes in de gleuf maar ook niet potvast…maar die optie van een eerdere warmloper denk ik wel dat dat een mogelijke oorzaak kan zijn.

grtz

Link naar reactie

Dan is het misschien niet overbodig om te kijken of de cilinder niet ovaal is gesleten door die zuigerveren, als je die nieuwe zuigerveren in de cilinder doet en even vlak drukt met de zuiger kan je dat mooi zien, als er licht langs komt is het niet goed.

Link naar reactie

Hallo, hier een update, heb de nieuwe zuiger met bijhorende veren gemonteerd samen met een nieuwe uitlaat, gaat nu vlotjes naar de 40kmu en zo naar de 45 wat uiteindelijk normaal is en ook de bedoeling was, dus ben wel tevreden. Tnx allemaal voor de tips. 
Aja nog een vraag, ik gebruik minerale tweetaktolie van Castrol, omdat het een wat ouder model Vespa is (1989), misschien toch beter synthetische tweetaktolie gebruiken, of niet?

Grtz, Nef

  • Like 1
Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...