Jump to content
Vespaforum.be

div kan chassis-nr niet vinden, politie wel


josse

Recommended Posts

Benieuwd of iemand me hier enige uitleg voor kan geven :

situatie : Ik koop van een vriend 2 Vespa's een PX200 en PX200GS. De zwarte PX200 heeft tot 10jr terug rondgereden, was ingeschreven en verzekerd. Dan aan de kant gezet en in vergetelheid geraakt. Uiteraard papieren kwijt. 1 nr-plaat hangt er nog op. 

Samen met de twee Vespa's naar de politie voor aangifte verlies van documenten, welke we gewoon netjes bekomen.

Inschrijving bij DIV :
-De GS na enkele dagen in orde.
-De zwarte PX200 : komt niet in orde, DIV stuurt alles terug : code 048 = Het kentekennummer van de laatste inschrijving ontbreekt of is foutief. 
Nieuwe poging, zelfde documenten : weer stuurt DIV alles retour : code 322 =   vraagt inschrijving van een gebruikt voertuig, maar voor  de DIV is dit voertuig onbekend in de gegevensbank van inschrijvingen.

Ik neem terug contact op met de inspecteur van de politie met de vraag om nog eens na te kijken of hij nergens een fout maakte. Uiteraard nogmaals chassisnummer gecontroleerd etc :

Antwoord politie:
------


Geachte Heer,
 
Ik denk dat er een misverstand is, ik kan natuurlijk wel het chassisnummer terug vinden.
 
In bijlage zend ik U hetgene ik kan terug vinden. Gelieve dit wel voor u te houden gelet ik dat normaal niet mag door geven. Het chassisnummer klopt met de chassisnummer dat U door gemaild heeft. Ook de nummerplaat staat erop.
 
Ik begrijp dus niet wat het probleem is bij DIV. Zeer vreemd, want zij kunnen meer nakijken dan wij zelf.
 
Met vriendelijke groeten,

de heer xxx | Eerste Inspecteur van Politie
------

Dan maar een fysieke afspraak gemaakt op kantoor DIV in Kontich. Vriendelijke dame aan loket : alles papieren nogmaals gegeven : zelfde reactie : ik kan niets terugvinden. Ik papieren van politie gegeven, maar nog steeds niets. Haar conclusie was dat misschien het voertuig te oud was en ze zou alles daar houden en navraag doen in Brussel.

2w later telefoontje terug van DIV-Kontich : sorry meneer, maar ook in Brussel kunnen ze niets vinden. Je kan hem proberen in te voeren met een 705-formulier... Ik leg nogmaals uit dat zowel mijn verzekeringsmakelaar als de politie dat chassisnummer wel kunnen terugvinden, in diezelfde databank... en ik beloof haar de documenten door te sturen.

Voor de zekerheid nogmaals contact genomen met de inspecteur die aangifte verlies documenten verwerkte. Zijn antwoord per email 

Beste Heer,
 
Ik heb uw vraag ( mail ) door gemaild naar de persoon die in staat voor deze zaken.
 
U kan zijn antwoord hieronder lezen.
 
Hopelijk helpt dit U verder. Ik wens U in ieder geval veel succes.
 
Met vriendelijke groeten,
 
 | Eerste Inspecteur van Politie

--------

 
Van: 
Verzonden: maandag 22 november 2021 13:45
Aan: 
Onderwerp: RE: AN.28.L4.003607/2021 vraag ter controle opgemaakte documenten verlies inschrijvingsbewijs
 
Hey Dirk,
 
Ik heb het even bekeken en volgens mij is langs onze kant alles correct verlopen hoor. De seining is correct gebeurd, het vervoermiddel is correct ingebracht. Ik zou eigenlijk niet weten wat we nog kunnen doen. Het attest dat in bijlage zit mag eventueel gebruikt worden om te proberen het bij DIV in orde te krijgen, maar meer kunnen we niet doen vrees ik.
 
Mvg,
 
M.

 

Dus nogmaals alles per email gestuurd naar de DIV, incl dat document dat ik niet mocht meesturen. En krijg deze reactie terug : 

 

Geachte,

Bij nazicht is gebleken dat de politie zich toch vergist heeft met het chassisnummer.  U kan dus best een e705 aanvragen via my.minfin.  U zal eveneens een attest van het bouwjaar moeten voorleggen.  Indien de moto ouder is dan 25 jaar dan kan deze eventueel als oldtimer ingeschreven worden.  Anders zal u ook nog een gelijkvormigheidsattest moeten aanvragen.

Met vriendelijke groeten,


DIV Kontich 

 

IMG_0035 Large.jpeg

IMG_0039.jpeg

MED2 kopie.jpg

MED kopie.jpg

image001.png

Dat ik die nr-plaat nog in bezit heb, zou dat er iets mee te maken kunnen hebben ?

Link to comment

Ik denk het wel want als je de nummerplaat nog hebt dan is het vervoer in principe nooit uitgeschreven en staat dat normaal gezien nog in hun databank en dat is toch gekoppeld aan het chassisnummer.

Edited by EriX
  • Like 1
Link to comment
18 hours ago, EriX said:

Ik denk het wel want als je de nummerplaat nog hebt dan is het vervoer in principe nooit uitgeschreven en staat dat normaal gezien nog in hun databank en dat is toch gekoppeld aan het chassisnummer.

nr plaat is uitgewist volgens de documenten, dus denk niet dat dat het probleem is.

 

Link to comment
3 uur geleden, josse zei:

nr plaat is uitgewist volgens de documenten, dus denk niet dat dat het probleem is.

 

Er is een verschil tussen een nummerplaat laten wissen en laten schrappen. Bij een wissing van een nummerplaat moet het voertuig opnieuw ingeschreven worden op naam en kentekenplaat van een nieuwe eigenaar wat in uw geval niet gebeurd is vermits het voertuig al lange tijd in een vergeethoekje stond. Misschien zit daar net het probleem omdat er zo'n lange tijd is overgegaan en het voertuig dus na wissing van de nummerplaat nooit is ingeschreven.

Via bpost ontvangt u van de DIV een bericht van uitwissing uit het inschrijvingsrepertorium wanneer u afstand doet van uw voertuig en dit in België ingeschreven wordt op naam van de nieuwe eigenaar.
De datum van uitwissing die op het bericht vermeld wordt komt overeen met de inschrijving van het overgedragen voertuig onder de kentekenplaat van de nieuwe eigenaar.

https://mobilit.belgium.be/nl/wegverkeer/inschrijving_van_voertuigen/schrapping_annulatie/uitwissing_van_voertuig

Bij een schrapping van een nummerplaat is de procedure anders want dan moet het voertuig niet perse binnen een bepaalde periode opnieuw ingeschreven worden. Zou volgens mij dus best kunnen dat dit het addertje onder het gras is. Ik zie ook niet direct het verband tussen een chassisnummer van een voertuig en een kentekenplaat laten wissen of schappen, maar we leven nu eenmaal in België waar het soms wel eens heel surrealistisch kan zijn qua regeltjes. Lijkt me toch een piste om eens verder te bekijken of daar het probleem zit bij de DIV.

https://mobilit.belgium.be/nl/wegverkeer/inschrijving_van_voertuigen/schrapping_annulatie/schrapping_nummerplaat

Zie hier ook onder bijkomende inlichtingen...

Edited by EriX
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment

We zijn er nog niet uit. Ik heb nu via een Piaggio-dealer een aanvraag lopen voor kopie gelijkvormigheidsattest en bouwjaar etc. 

Politie blijft zeggen dat er wat hen betreft geen vuilte aan de lucht is.

En ik heb op aanraden van Frederik contact opgenomen met iemand die er zijn bijberoep van gemaakt heeft om dit soort zaken uit te zoeken.

 

Wordt vervolgd

Link to comment
  • 1 month later...
8 hours ago, Bowyer said:

en de politie al contact met de div laten opnemen?

politie blijft bij standpunt dat er aan hun kant niets fout is, maar dat ze verder niets voor me kunnen betekenen en dat ik bij DIV moet zijn. DIV blijft ook op standpunt. 

Ik heb nu iemand onder de arm genomen die als bijberoep dit soort dossiers begeleid en zijn weg goed kent. Volgens mijn is de PX waarschijnlijk nooit correct officieel ingeschreven geweest, maar wel verzekerd geweest op chassisnummer/nr-plaat, waardoor de politie die gegevens wel gekoppeld ziet, maar DIV niet. De nr-plaat hoort ook bij een PX200GS. 

Ik heb ondertussen via een dealer een gelijkvormigheidsattest aangevraagd en verkregen. Maar dat is blijkbaar ook nog niet voldoende om hem in te voeren/in te schrijven. Aanvraag van bouwjaar etc is nu lopende bij Piaggio.

to be continued dus...

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...