Jump to content
Vespaforum.be

Drukverlies


Recommended Posts

Mijn achterband verliest druk. 11.000 km op de teller. Heb al gezocht op eventuele beschadigingen of perforatie maar niets gevonden. Misschien het ventiel? De moeite om te laten zoeken of beter direct een nieuwe?

Link to comment

Bij "elfduizend kilometer" kan je maar beter direct je achterband laten vervangen...het beste is er dan wel af...en veiligheid gaat voor alles :)

  • Like 2
Link to comment

Misschien vreemd om te zeggen maar even het wiel eraf, onderwater dompelen in een badkuip en je hebt de lokatie van het lek. Hangt een beetje af waar de band lekt en hoeveel profiel (economische waarde van de band) er nog op zit. Lekt hij op de velg of ventiel dan kan je deze vervangen (bij dus voldoende profiel). Bij gaatjes of schade in het loopvlak of in de wang is al genoeg over gezegd en zeg ik persoonlijk vervangen die band.

2 minuten geleden, Vespaciao zei:

Bij "elfduizend kilometer" kan je maar beter direct je achterband laten vervangen

Lezen is ook een gave, vervangen die band.

Vindt je wel een held, zet zelf met mijn GTS maximaal 6000km op de achterband en dan zijn ze echt klaar.

  • Like 2
Link to comment

Dan laten we die vervangen. Heeft pas zijn onderhoud gehad op 10.000 km. Door Corona bij een plaatselijke officiële dealer gegaan en niet waar ik hem gekocht heb. Hadden ze toch wel even mogen vermelden en vervangen dan. Lesje geleerd… factuur voor onderhoud was nochtans hoog genoeg…

  • Like 1
Link to comment

Ze kijken alleen naar het profiel en waarschijnlijk is je band qua profiel nog goed. Die kleine lekjes ondek je vaak alleen zelf.

Buiten dat de band van een 125 langer meegaat dan die van een 300 is 12000km echt netjes. Zou ik als “rubbervervuiler” een voorbeeld aan kunnen nemen 😉.

  • Like 1
Link to comment

Voilà, nieuwe bandje is geplaatst. City Grip 2 van Michelin. Blijkbaar zat er een klein scherp voorwerpje in de oude band waardoor de druk verminderde. Bedankt Franky voor de snelle en correcte service! Op naar de volgende 11.000 km?

Link to comment
47 minuten geleden, JoinkeGTS zei:

City Grip 2 van Michelin.

Fijne band met veel grip, goede keuze. Ben benieuwd naar het aantal km-ers wat je op deze zachte compound band gaat zetten, 11000 km is een mooi steven 😉.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...