Jump to content
Vespaforum.be

Smartphone niet oplaadbaar via USB-poort.


65plus

Recommended Posts

Ik liet de dealer op mijn GTS300ie van 2013 een USB-poort installeren. Via deze poort kan ik een GPS (Garmin, TomTom) of een powerbank voeden. Maar niet mijn mobieltje. Dat mobieltje kan ik wel in de auto laden via USB. Ik deed een navraag bij de leverancier van het mobieltje (Sony). Volgens deze leverancier zou het mobieltje "niet compatibel zijn met de oplaadspecificaties" van mijn Vespa. Heeft iemand een gelijkaardige ervaring gehad? Kan een Vespa (op een eenvoudige en kostengunstige manier aangepast) naar een mobieltje? Of kennen jullie mobieltjes die wel compatibel zijn met de standaard uitrusting van mijn Vespa? Bedankt voor jullie reacties.  (In een noodgeval zou ik mijn mobieltje, dat ik hoofdzakelijk als GPS gebruik op de Vespa, kunnen voeden via de powerbank en die, indien nodig aan de USB-poort hangen, maar dat vind ik wat te omslachtig).

DSC_0563.JPG

Link to comment
  • 3 months later...

Kan zijn dat de bedrading van je 12 Volt voeding te dun is dat je GSM niet kan snelladen (spanning te laag) maar je powerbank wel voldoende stroom krijgt om langzaam te laden. Probeer eens een trage lader ivm snellader.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Ik heb de dealer het probleempje voorgelegd. Het zou te maken hebben met stroomsterkte. GPS, powerbank...hebben genoeg aan 1A. Mijn mobieltje heeft meer nodig, IPhones zelfs nog meer. De dealer heeft een

Op 15/6/2021 om 13:02, ePit zei:

Kan zijn dat de bedrading van je 12 Volt voeding te dun is dat je GSM niet kan snelladen (spanning te laag) maar je powerbank wel voldoende stroom krijgt om langzaam te laden. Probeer eens een trage lader ivm snellader.

andere USB-poort gemonteerd (zie foto)=probleempje opgelost.

DSC_0607~2[1].JPG

Link to comment

Ik snap er niks van maar zal aan mij liggen. Dus omdat er 2,1A op staat zou dit meer stroom geven met de zelfde voedingsdraad?

 

 

  • Haha 1
Link to comment

Weet niet of je serieus bent met deze vraag maar het werkt als volgt, 12V uit de accu naar 5V USB. De interne omvormer van de USB bepaald hoeveel ampère er uit de USB plug komt. De interne componenten van de boven getoonde USB zijn (helaas om te zeggen) van een inferieure kwaliteit. (https://www.ebay.com/itm/313597193097)

Voor een lader van 4euro kan en mag je ook niets verwachten, laat staan dat deze waterdicht is. Tenzij je een echte mooi weer rijder bent en alle buien op de buienradar weet te ontwijken zou ik deze USB plug vervangen.

Wat bijvoorbeeld een goede plug is, is die van touratech. Je hebt de inbouw die ook in het nu al voorgeboorde gat kan worden geplaatst (https://www.touratech-mill.nl/products/dual-usb-socket-for-motorbikes-12-24v-for-22-mm-25-mm-handlebar?_pos=7&_sid=233d675ce&_ss=r), de andere variant is het BMW model met een din aansluiting (https://www.touratech-mill.nl/products/dual-usb-socket-for-handlebar-clamp-mount?_pos=1&_sid=233d675ce&_ss=r).

Van de laatste variant hier een korte review: https://mygsadventure.com/2020/04/24/nippy-normans-dual-usb-socket/

  • Like 3
Link to comment

Dat is inderdaad ook nog een goede en flexibele oplossing bij het rijden met droog weer.

Wat ik vaak niet begrijp dat bij dit soort prijzige scooters voor dit soort goedkope oplossingen wordt gekozen. Zeker in ons natte klimaat is een beetje knappe plug noodzakelijk, en uiteindelijk wordt goedkoop duurkoop.

  • Like 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...