Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Originele Vespa 50s uit Kameroen


Aanbevolen berichten

Dag allemaal. Ik heb 'n originele Vespa 50s in Kameroen staan, die daar van de band gerold is. Ik zou die graag naar België willen brengen. Weet iemand of dat mogelijk is en welke papieren ik daarvoor nodig heb? Ik heb n aankoopbewijsje van n lokale vespamonteur, plus 'n verzekeringsbewijs op mijn naam. Mocht iemand wat tips hebben voor verscheping dan is dat ook zeer welkom. 'n Link naar een vorige topic is ook prima!

Link naar reactie

Een leesbaar chassisnummer en een foto is voldoende voor een jaarattest via BFOV. Daarmee kan jouw verzekeraar de Vespa zo inschrijven bij DIV.

  • Bedankt 1
Link naar reactie

Het is mij destijds verteld, en ik wilde het meenemen in een documentaire over Vespa die nooit tot voltooiing is gekomen, maar ik ga dat zeker eens fact-checken.

Aardig feitje: ik heb de eerste Vespa meeting ooit in Kameroen georganiseerd 😁 Veel mooie oudjes, zowel de Vespa's als hun eigenaars! Ik zal 's een foto opsnorren...

  • Like 2
Link naar reactie

Dit zijn mijn 'juweeltjes' (ik doel op de Vespa en 't druppeltje, intussen al mijn oudste dochter van 10 jaar 😅. De persoon op de motorino ben ik niet zelf, da's mijn schoonneefje..)

Ik heb me laten zeggen dat het een 50s is, 'n model dat vooral geëxporteerd is, omdat 'm nét boven de 50cc was en dus in Italië/Europa 'n nummerbord moest hebben, waarmee de lol eraf was voor zo'n kleine cilinder.

In Italië zou die dus heel zeldzaam zijn?!? Het is geen 50 special, en heeft de reserveband bij de knietjes. Net als de 'klassieke' 50 heeft 'ie de ronde koplamp en ronde claxon net boven 't wiel.

Ik ga nog een betere foto zoeken..

Ik heb intussen al wel 'n artikel gevonden dat er inderdaad Vespa's in Kameroen werden geproduceerd (http://www.tuttotrieste.net/autogallery/piaggio/home.htm), maar hoe betrouwbaar de bron is weet ik niet. Ik moet de vraag eens aan Piaggio stellen. Heeft iemand 'n goed contactpersoon daarvoor?

Ow ja, wel dit kiekje gevonden:

https://m.ebay.fr/itm/PHOTO-ANCIENNE-VINTAGE-SNAPSHOT-SCOOTER-VESPA-DOUALA-CAMEROUN-MOTORBIKE

Blijkbaar zijn er al eerder gekke blanken als ik in Kameroen geweest 🤣

DSC00067.JPG

  • Like 3
Link naar reactie

Wow, bedankt voor de link!

Dit deel blijkt al te kloppen:

https://www.museopiaggio.it/it/collezioni/1-vespa/34-50-s-estero-v5sa1t

(Estero betekent buitenlands dus idd een export model!)

Ttz: het is nog altijd een 50cc, maar omdat ie 60 km/u kon moest ie een nummerplaat hebben en dus moesten de Italianen er niks van weten 😉 Voilà, exporteren die hap 😂

  • Like 1
Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...