Jump to content
Vespaforum.be

Remproblemen GTS 2020


nero

Recommended Posts

Blijkbaar is olieverbruik niet het enige probleem bij de recente GTS'en. 

Recallcampagne Vespa GTS
Beste
Velen onder jullie (eigenaars van een Vespa GTS aangekocht in het officiële circuit) zullen een aangetekend schrijven ontvangen of reeds ontvangen hebben van Piaggio Italië.
Er is idd een terugroepactie voor alle Vespa’s GTS van 2020. Dit heeft te maken met de remmen. Deze is preventief voor sommige voertuigen maar ook dringend voor andere.
Wanneer je last heb van, en dit geldt zeker voor de voorrem, verminderde remkracht of je merkt dat je de rem verder kan intrekken dan voorheen zit je bij de meer dringende gevallen.
Zorg ervoor dat je zeker voor elke rit even controleert of je nog voldoende rem hebt.
De recallcampagne bestaat uit verschillende mogelijkheden afhankelijk in welke mate je remmen werken.
De Vespa moet hoe dan ook binnen voor minstens 24u (2 testen uit te voeren met een tussentijd van 24u) maar dit kan, zeker in geval van verminderde remkracht, tot 3 of meer dagen uitlopen.
Wij hopen jullie hiermee wat meer geïnformeerd te hebben en kunnen voor verdere vragen steeds terecht bij je verkooppunt.
Deze recallcampagne is natuurlijk volledig gratis voor Vespa's aangekocht bij een erkende dealer.
 
 • Sad 1
Link to post
 • 4 weeks later...

Ik dacht dat hier al een ander draadje over loopt. Op zich vallen de werkzaamheden wel mee en de tijdsduur wordt veroorzaakt dooradt de remhendels langduring met behulp van een rubber ring onder druk worden gezet en de afstand tussen de hendel en het handvat moet vooraf en na 24 uur worden gemeten en gecontroleerd om te zien of en hoeveel drukverlies in centimeters/milimeters er is.

Als er sprake is van drukverlies moeten er op de remreservoirs extra ontluchtingsnippels worden geplaatst en de remolie /vloeistof moet worden vervangen. allemaal niet heel spannend en zelf te doen. ik heb het ook zelf gedaan mede doordat de dealer een paar 100 km verder op zit en ik geen zin had de vespa te brengen en hem 1 of 2 dagen later weer te halen. de onderdelen zoals nippels en nieuwe pakkingringen heb ik van de dealer gekregen en de vloeistof zelf gekocht  Het is een beetje werk omdat de stuurbekleding er af moet om de vloeistof te kunnen vervangen.

voor de liefhebber heb ik de precieze werkmethode die ik je kan mailen Van Vespa gekregen. daar staan ook de onderdeelnummers op.

Ik zal zien of ik dat document hier kan plaatsen  en anders. stuur  je mailadres dan stuur ik het per mail.

Link to post
 • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By motorhan
   De nieuwe supertech werd met veel tam tam aangekondigd Er ontstond vij snel een langere levertijd. want dat digitale menu sprak velen aan.
   Inmiddels zijner vele supertechs uitgeleverd maar er zijn ook veel problemen en met name de software.
   Er zijn dealers die de scooter gewoon afleveren zonder werkende software en dan de klant maar laten aanmodderen. (Zelf ondervonden)
   Het lijkt me interessant als eigenaren van zo', supertech hier hun ervaringen meedelen  als je een probleem had hoe is het opgelost.
   Bij mij bleek het een niet goed functionerende joystick/schakelaar te zijn. Ik heb hem uiteindelijk zelf vervangen. en nu werkt de software (voor hoe lang geen idee)
   Ik heb begrepen dat er op het laatste Vespa treffen diverse waren waar er spontaan lampjes begonnen te branden en de ASR en ABS werd uitgeschakeld /niet meer werkte.
   Er werd ook gezegd dat er een update voor de software is maar dat schijnt al een oudere versie te zijn voor de 2018 HPE scooters. wat die update verder betekend weet ik ook niet.
   Laat van je horen.
   gr
   Han
  • By JoinkeGTS
   Iemand die hier al meer over heeft gehoord of bericht heeft ontvangen van zijn dealer?
   https://terugroepregister.rdw.nl/Pages/Terugroepregister.aspx
   Als je hier de gegevens invult ivm je Wesp kom je uit op een terugroepactie.

  • By motorhan
   Ik hoorde afgelopen week iemand dat hij mensen had gesproken die een vastgelopen HPE Vespa hadden door overmatig olie verbruik.
   Ik heb daar niet eerder iets van gehoord jullie wel.
   Ik rijd momenteel weinig en heb nog niks gemerkt van enig olie verbruik  er zit ook maar net 1000 km op en ik heb hem pas zijn 1e beurt gegeven (alle olieën vervangen en filter). en maak me ook niet echt ongerust, maar als het bericht klopt ruil ik hem wel snel om zodra ze daar een oplossing voor hebben met de gedachten voorkomen is beter dan wachten
×
×
 • Create New...