Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Corona winter project - rat PX200


Andy72

Aanbevolen berichten

6 hours ago, Wilby said:

Heb onlangs een VNB gerestaureerd teller zat ook vast. Met een klein schroevendraaiertje dat precies in het vierkantig gat past waar de kabel in komt, voorzichtig links /rechts draaien na het inspuiten met WD40 en na een tijdje was ie los. 

Heb de teller even aangedreven via het uiteinde van een kabel en een schroefmachine en deze zit zeker niet vast... loopt als een klokje... teller zit dus zeker niet vast. Ook al een opluchting 😉

 

Link naar reactie
5 hours ago, nero said:

Mogelijk is de einddiameter van de kabel te smal voor de speedo.  Ik los dat op door het uiteinde te vertinnen en nadien voorzichtig wat bij te vijlen zodat deze mooi past. 

Groetjes, nero. 

Hallo Nero, doel je dan op het tikkend geluid? Wanneer ik de speedo via een schroefmachine en een uiteinde van de kabel aandrijf gaat dat perfect zonder vreemde geluiden... Ik ga nog eens een "verse" kabel aanschaffen en die monteren... wordt vervolgd...

Link naar reactie
  • 2 weken later...
8 hours ago, Bowyer said:

mogelijk is het wormwieltje in de naaf stuk en wil hij net wel maar ook niet en veroorzaakt dat het tikkende geluid. Remedie; wieltje vervangen.

wormwieltje is reeds vervangen... en wanneer de teller niet gekoppeld was, draaide de kabel mooi mee zonder geluid... Ik heb een paar nieuwe kabels besteld, ook een die iets langer is. Standaard is die 1028/1002 en nu heb ik er ook een besteld van 1035/1015 (eigenlijk voor een cosa). Ik vond de vorige nogal gespannen aan de teller.

Link naar reactie

Wat ik wel eens gehad heb bij een PX kabel is dat hij in de verkeerde richting zat. De uiteindes van de kabel zijn vierkant maar aan een kant is dat vierkant stuk langer dan de andere kant. Het kortste deel moet aan de wielzijde komen, als je hem omdraait gaat het lange gedeelte te diep in het wormwiel en zit hij bovenaan niet diep genoeg in de teller. 

Link naar reactie
4 uur geleden, Andy72 zei:

wormwieltje is reeds vervangen... 

Zeker dat het ondertussen niet alweder stuk is? Een halve draai aan de remtrommel is genoeg als het wormwiel niet correct geborgd zit. Ik bestel ze altijd per 2. :rolleyes: 

  • Haha 1
Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...