Jump to content
Vespaforum.be

even voorstellen, wel zo netjes.


Recommended Posts

Beste allen,

Even voorstellen is wel zo netjes. ;)

Ik ben Maarten (uit Nederland), gek van luchtgekoelde Volkswagens, oude meuk, motoren en sinds 2 weken een Vespa GL-X 150cc bij de verzameling.

Origineel geleverd in Nederland en 2 eigenaren hiervoor gehad. en volgens de teller 17.000km Helaas een keer overgespoten in het rood (wat overigens niet misstaat), maar ik kon hem niet laten staan. Ik heb hem aangeschaft als project om de winter door te komen, maar de Vespa blijkt zo goed te zijn, dat het bijna geen project te noemen is.

Na het elektrolytisch ontroesten van de tank, versnellingsbak gespoeld en ververst, de carburateur ultrasoon gereinigd en tevens voorzien van nieuwe pakkingen, nieuwe versterkte veer en demper voor, "betere" vering achter, verse Continental twist bandjes en nog een paar kleine optische dingetjes, gister een proefrit gemaakt.

Ik heb het idee dat wij wel vrienden kunnen worden :) bochtenwerk is niets mis mee, al was het wel wat koud en de banden moesten nog ingereden worden(stuurt lichter dan een mijn moderne vespa sprint snorscooter). Remmen is een ander verhaal en brengt je rechtstreeks weer terug naar 1965. maar ach, een beetje rekening mee houden gaat het goed.

Wat ik in de toekomst (zo snel mogelijk) wil aanpakken is de snelheid. Topsnelheid op de gps gemeten op 78km/u. Voor die tijd prima, maar in deze tijd mag het allemaal wat sneller, alleen zie ik door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel keus in cilinders, parmakit, pinasco, gietijzer, aluminium e.d. Waar ik op doel is het sneller maken met "bolt on" onderdelen, zodat het altijd weer naar origineel terug kan, het is een 2 poorts motortje wat niet uitblinkt in prestaties, maar er moet best meer pit in kunnen zitten met een 177cc, een 24mm Dellorto i.c.m. met een road 2.0 of een BGM touring uitlaat en eventueel later een elektronische ontsteking.

Advies voor een cilinder e.d. wordt uiteraard gewaardeerd.

 

75c3b6af-3c78-48af-9462-0c623f43eeec.jpg

  • Like 3
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...