Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Plaatbewerker gezocht voor gs 150 vs3


Edwin

Aanbevolen berichten

Ik heb een tijdje geleden een Misa VD2TS GS gekocht van 1957. Hoewel het frame er behoorlijk roestig uitzag, is het nergens doorgeroest en zelfs de bodemlatten hebben alleen vliegroest. De lage kilometerstand duidden ook al in die richting, maar blijkbaar is de vespa niet optimaal weggezet...

De vespa wordt niet herspoten maar geconserveerd. Jammer genoeg is er één slechte plaats in de bodem linksonder, precies in de ronding op de overgang van het horizontaal gedeelte naar het verticale. Een nieuwe bodemplaat kopen is geen optie omdat de ronding daarin niet inbegrepen is. Daarnaast betreft het een Duits VD2TS Messerschmitt chassis dat verschillend is van de klassieke Italiaanse frames en dat is niet makkelijk te vinden.

Het stuk dat moet gemaakt worden zou ongeveer 8 op 15 cm moeten zijn, inclusief de halfronde verdieping voor de buitenste voetrail. Kent er iemand een goede plaatbewerker die een dergelijk stukje zou kunnen maken? Is een prutswerkje, maar vraagt wel wat handigheid en vakkennis. Liefst provincies Limburg, Brabant of Antwerpen. Na het inlassen moet deze plaats gepatineerd worden, is de volgende uitdaging.

Alle suggesties zijn welkom.

plaatwerk.JPG

Link naar reactie

Iedere carrossier/plaatbewerker die naam waardig moet dat zo kunnen oplossen...

Anderzijds dit kopen en 'doen' passen, deze stukken zijn niet voor GS omdat de vloerplaat van een GS niet vlak is maar met een hamer is dat snel gecorrigeerd:

https://www.sip-scootershop.com/en/products/repair+sheet+floor+board+front_pv152740

Link naar reactie

Ik heb hier plaatselijk enkele malen samengewerkt met een carrossier  die ook regelmatig aan oldtimer auto's werkt. Het maken van nieuwe stukken vraagt blijkbaar specifieke apparatuur en kennis van plaatbewerking ...

Dat stuk van SIP zou wel eens kunnen dienen, want de bodemplaat van een VD2TS (fabricatie Messerschmitt Augsburg) is vlak en niet gebogen. Ga dat bestellen en hopelijk kan mijn carrossier hiermee verder. Bedankt voor de tip!

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...