Jump to content
Vespaforum.be
Sign in to follow this  
Barte

Inschrijven vespa 50 special 1973 mk3 zonder gva - import

Recommended Posts

hi Allen 

Mijn vriendin heeft al een jaar of 10 een vespa 50 special uit 1973 staan. Brommer ooit in een bevlieging gekocht in Oostenrijk toen ze jong(er) was, maar nooit op gereden . Voor haar verjaardag heeft vader brommer terug helemaal in orde laten zetten (rijdt super!) maar helaas geen documenten van brommer beschikbaar. Ik heb ondertussen attest van verlies gelijkvormigheidsattest laten opstellen, en wilde hiermee een nieuw gva aanvragen, om zo te kunnen inschrijven en verzekeren. 

Nu had ik rondgehoord, en voor opmaken en doorsturen nieuw gva zou vespa 80€ vragen, echter toen ik vermelde dat de brommer uit oostenrijk komt kreeg ik bericht dat dit plots 160€ zou kosten. Is dit de reële prijs hiervoor, of word ik in de zak gezet? Ook had ik al gehoord dat brommers van voor 1974 mogelijk geen gva nodig hebben om in te schrijven, klopt dit? 

Alvast bedankt voor jullie antwoord! 

Groeten Bart 

Share this post


Link to post

Het beste volg je dezelfde procedure dan voor het inschrijven van een motorfiets. 

Ga eerst naar de douane met de verkoopovereenkomst om het voertuig in te voeren (kost minder dan een euro, de laatste maal dat ik geweest ben). 

Ga met het bewijs van invoeren naar een verzekeringsmaatschappij om  een aanvraagformulier tot inschrijving van een voertuig te bekomen. 

Zoek voldoende informatie om te bewijzen dat je voertuig wel degelijk van voor 1974 is (attest Piaggio (90€ als ik me niet vergis) of en afgeprinte documenten waarin de chasisnr's en de bouwjaren worden weergegeven) samen met een paar foto's van het voertuig waarop duidelijk het chasisnr. staat.

Maak een afspraak met een DIV-kantoor in de buurt en ga met alle documenten naar daar in de hoop dat je iemand voor je krijgt die niet te moeilijk doet. 

Succes! 

Groetjes, nero. 

Share this post


Link to post

Toevallig heb ik enkele weken geleden ook even aangeklopt met dezelfde vraag bij een officiële dealer in Sint-NIklaas voor een Vespa 90 uit 1976. Mits het kunnen voorleggen van een attest van verlies van de Politie, zou een duplicaat van GVA vandaag idd effetief €160 kosten (was even schrikken, de vorige keer nog niet de helft).

Maar zoals Nero aangeeft volstaat een jaartalbevestiging voor een 50cc van 1973 wellicht? Logischerwijs zou dit documentje dan als bewijs van de leeftijd volstaan? Terug te vinden op: https://service.piaggiogroup.com/Vintage/richdetail.asp?L=GB&B=Piaggio

 

image.png.a2168720547bb1ece7db0f1fa784eb1e.png

 

  • Like 2

Share this post


Link to post

hi Heren! 

Dikke merci voor de snelle hulp! Ik ga ermee aan de slag, ik geef zeker een update als het gelukt is! 

Groeten

Bart 

Share this post


Link to post

via bfov kan je een bouwjaarattest aanvragen, kost je 30 euro als lid van een club. daarmee kan je bij de verzekeringsmakelaar langs om je nr plaat aan te vragen

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...