Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Vespa lx 50 4takt 4klepper


o834

Aanbevolen berichten

Dag allen,

Graag zou ik jullie mening krijgen over wat er aan de hand is met de scooter van een vriendin van mij;

Het gaat om een brom vespa lx 4 klepper. Na meerdere bezoeken aan scooterdealers en flink wat geld verder is het probleem helaas nog niet verholpen.

De scooter start namelijk bij het begin erg slecht, dit houdt zo'n 30 seconde aan. Als die dan eindelijk aan is, kun je 10 a 20 meter rijden, maar dan stopt hij er mee, je kan dan geen gas meer geven want of je verzuipt hem of hij valt uit (tenminste het klinkt als verzuipen). Stationair lopen doet hij dan dus wel.

Pas na enkele minuten kan de scooter weer 'normaal' bereden worden (loopt nog niet helemaal lekker, maar rijdt wel gewoon).


Heeft iemand enig idee wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn? 

Ontzettend bedankt!

Link naar reactie

De eerste vraag is, wat heeft de dealer allemaal gedaan/vervangen om het te verhelpen?
Ook hier bij het begin beginnen en dat is de bougie, carburateur reinigen (ultrasoon?), elektrische choke testen, spruitstuk lektest en kleppen stellen. Dat zijn de meest voorkomende oorzaken van (start)problemen bij een 4v.

Probeer eens voor het starten 3x het gas vol open te draaien en dan na de 3e keer gas los laten en dan starten. Klinkt vreemd maar dat helpt vaak wel.

Als de lx is gestart gaat het achterwiel dan draaien en wil de motor in hoog toeren? zo ja, gaat het toeren na ca 2 minuten omlaag, zo nee dan eens kijken naar de elektrische choke. Deze werkt met een soort wax wat uitzet als de motor warm is en daarna de choke sluit. Je kan deze testen (uitleg in Duits maar de beelden spreken voor zich): https://youtu.be/j3IJEMlNJE4

 

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...