Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Gs 150 vs5 ombouwen naar 12 v


MESTKEVER

Aanbevolen berichten

Ben van plan om mijn VS5 op 12v te zetten, Pinasco flytech en alles op 12 v, Ben ook van plan om een 12v batterij te plaatsen om mijn GPS aan te sluiten,

Iemand enig idee welke batterij type het best past in de originele houder.

Alvast bedankt

Link naar reactie

Dat is toch zo’n accu met exotische maten (230x160x35mm)?


Heb zelf geen idee of daar überhaupt een 12v model met deze maatvoering is gemaakt, maar je kan met deze afnetingen ook aan een powerbank denken. 
Heb geen ervaring met de spanningsregelaar van Pinasco maar je zou tzt eens kunnen kijken naar de batterij uitgang en meten hoeveel volt deze geeft. Vervolgens tussen de regelaar en de powerbank een goede 12v -> 5v lader aansluiten, zo heb je altijd een stabiele voeding van de powerbank naar je navigatie.

Heb zelf de spanningsregelaar van BGM (https://www.scooter-center.com/media/pdf/19/f9/08/Einbauanleitung_c86.pdf) en deze geeft een mooie 12v DC waar je direct een 12v -> 5v lader op kan aansluiten. Het nadeel is dat bij lage toeren de lader aan/uit schakelt vanwege ondervoltage op deze DC aansluiting, vandaar dat ik ook een kleine buffer in de vorm van een powerbank ertussen heb geplaatst. 

Link naar reactie

Zelf heb ik ook geen accu maar een powerbank zodat ik mijn telefoon kan laden tijdens het rijden. 
 

Wil je een accu dan is het een optie om een accuhouder van de Duitse Gs150 te plaatsen die heeft namelijk wel de gangbare afmeting. 
 

https://www.scooter-center.com/en/battery-tray-bracket-oem-quality-vespa-gs150/gs3-vs1t-vs5t-vespa-gs150/gs3-vdts-german-models-vespa-150-t2-t3-vd1t-vd2t-german-models-vespa-hoffmann-a-b-c-m24-stainless-steel-7673854

 

gr Koen 

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...