Jump to content
Vespaforum.be
Ivesoasisbeach

Vespa . Blijft me in mijn been bijten. :-)

Recommended Posts

hallo

Ik lees graag even mee, ben eigenlijk gans mijn leven al auto- en motorgek, voornamelijk Mazda mx-5 (4 stuks gehad,) én BMW gs Adventures (3 stuks gehad),  maar de laatste tijd is Vespa me wat aan 't bijten... één keer met zo'n 50 cc ding gereden met de kinderen, was eigenlijk wel leuk, maar ben meer in de mood voor een GTS 300 ... maar ben me nog aan 't orienteren, géén idee of ik er werkelijk één ga kopen de komende maanden, we zien wel ....ga direct al wat informatie proberen te vergaren in het technisch topic, want met al die versies en bouwjaren pfieeeuww :-)

Share this post


Link to post

Welkom...op het forum valt wel één en ander te 'vergaren' over de "GTS 300"...lees alles rustig na...en dan kan je misschien volgend voorjaar er zelf ook één aanschaffen :)

  • Like 2

Share this post


Link to post

Grappig. Mijn laatste motor was ook een gsa, en heb nu ook een gts300 (onder andere)... ;)

Share this post


Link to post
Op 5/11/2019 om 22:08, DD_ves zei:

Grappig. Mijn laatste motor was ook een gsa, en heb nu ook een gts300 (onder andere)... ;)

Gsa dat waren toch citroënen:P

Share this post


Link to post

voila hierbij dus mijn eerste vespa gekocht vandaag, een matgrijze 300 GTS Super Sport... Valt me op dat het ding écht traag is vergelijken met mijn motor dus da wordt aanpassen, maar door de lage snelheid zie je wel méér van de omgeving... Vandaag binnengebracht bij de dealer in Hasselt voor z'n eerste onderhoud, 't smaakt in elk geval naar meer, dus wordt vervolgd :-

 

Share this post


Link to post

t voila, deze is de mijne, GTS 300 HPE Super Sport, zo snel mogelijk die lelijke topkoffer er af halen en hem inschrijven. Hij is nog binnen garantie, had een beetje trillingen op het stuur, mogelijks misschien de bandendruk te laag, was niet meer gecontroleerd sedert april dit jaar, of misschien omdat die bak er op stond... Nu binnen bij de dealer voor het 1000 km onderhoud en dan gassen hé :-) 

Beetje aanpassen omdat ik nu OP iets zit (bij mijn GSA BMW heb ik een veiliger gevoel als ik daarmee onderweg ben) maar hopelijk kan ik dat gewoon worden...

$_86.JPG

  • Like 6

Share this post


Link to post

Tof! En inderdaad, vergeleken met een motor is elke vespa traag, bij mij was dat een 125cc, daar voelde ik me totaal niet meer veilig op. Op de gts heb je nog goeie remmen en een pittige motor. Mooie gts trouwens (behalve die bak)! Proficiat en veel plezier! 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Als je een topkoffer monteert moeten er ook zwaardere stuurgewichten geplaatst worden om de trillingen in het stuur op te vangen. Ik kan op de foto niet zien of dat bij deze gebeurd is, indien niet is dat waarschijnlijk de verklaring voor de trillingen.

  • Like 1

Share this post


Link to post

topkoffer is misschien niet mooi maar wel handig om je helm in op te bergen als die niet past onder het zadel. ondanks dat de bak onder het zadel iets groter zou zijn past mijn schubert helm er nog steeds niet in. Ik heb nu ook een scorpio Jethelm gekocht met communicatie moduul maar die past er ook niet in en als je dan niet de hele tijd met je helm in de hand wil lopen is een topkoffer een oplossing.

  • Like 1

Share this post


Link to post

ondertussen een magere 600 kilometer gebold maar 't ding rijdt beter en beter en kan me er meer en meer in vinden, denk dat het een blijvertje wordt 🙂

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...