Jump to content
Vespaforum.be

Vraagjes 50 special


RoGo

Recommended Posts

Hoi, net nieuw op dit forum en bezig met Vespa 50 special te repareren en heb diverse workshop manuals gedownload, maar kom niet het volgende:

contactpunten vernieuwd en complete bedrading vernieuwd, onsteking afgesteld met graden schijf en gecheckt met stroboscoop op 19 voor TDC, hij loopt goed stationair maar pikt spontaan gewoon uit. Is geen benzine probleem gaat gewoon te snel, ik verdenk bobine daar als ik de bougie kap beetpak hij ook gelijk stopt: deze meet primaire spoel 0.08 Ohm en secundair 5.41kOhm, klopt dit? dan meet ik op primaire kant bij stationair draaien 1.3V, bij optoeren gaat dit naar 2.6+V.Klopt dit?

Er zit ook een 6.10 carburateur op met sproeier 55, maar snap de afdichting niet; naar aanzuigbuis hier zit een vilten ring en daarvoor weer een O-ring, dan zit er ook nog een dunne O-ring in de aanzuig vd carburateur zelf. Als ik dit forum zoek denk ik dat de O-ring voor de vilten ring sowieso eruit moet, staat ik niet in de spare parts lijst, maar moet de vilten ring er ook uit omdat hij zou moeten afdichten enkel op dunne O-ring?

hoor graag Rob

IMG_1643.jpg

IMG_1646.jpg

Link to comment

De O ring op je laatste foto  hoort daar dus niet > iemand is creatief geweest.

Hier moet dus de vilten ring

 

sproeier 55 is aan de rijke kant voor een standaard special > eerder 53 , luchtmengschroef 1.5 toer uitgedraaid

ivm ontsteking die uitvalt. 

Vervang ook je condensator, en probeer eens met een ander bobine. 

Contactpuntjes toch niet vettig ? En op 0.35 mm ? 

Link to comment

Adrian bedankt. Het is een snelle 50cc en als ik er mee gereden hebt is de bougie mooi koffiebruin/grijzig. de luchtstelschroef staat 1.5 uit. Ga de O-ring verwijderen. Puntjes staan op 0.4mm.Nieuwe bobine komt morgen van Maskes. maar je hebt geen Ohmse waarden vd bobine?, want vind de 0.08 nogal laag, 5.40kOhm voor secundair kan ik me in vinden eventueel.

bedankt in ieder geval

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By LordHelmchen
   Hoi,
   dit verenset vervangt de centrale koppelingsveer van de Smallframe Modellen. Is heel simple af te stellen, smooth te trekken maar houdt geweldig.  2o PK + X zijn geen probleem met de originele 3 koppelingsschijfen. Waarom veel geld uitgeven aan dure koppelingen of XL2-deksels als het makkelijker kan.
   Set inkl. 12 veren    65€
   Excuses voor mijn nederlands.
   Groet Ralph
  • By Fer
   Wie maakt het af...
   Door tijd en voornamelijk plaatsgebrek, moet ik helaas afscheid nemen van mijn wesp.
   Wie maakt het projectje af, enkel nog laatste aansluiting electra (nieuwe kabelboom is al gestoken) enkel lichtjes nog aan te sluiten. 
   Op Belgisch kenteken, volledig in orde met attest bouwjaar etc, zie foto’s. 

   Alle rekeningen van de Vespa Garage krijg je erbij, schrik niet enkel hier 1400,00€ opgemaakt. 
   motorisch in nieuwstaat, dus klaar voor vele duizende kilometers plezier.  Heeft na de volledige motor-revisie geen 25km gereden, door tijdsgebrek. 
   Omwille van bovenstaande verkoop ik deze niet voor een extreem lage prijs, maar doe een eerlijk bod en kun jij deze wesp ophalen. 
    

    
    
    
  • By VespaChris
   Goedemiddag,
   Ik ben bezig met de restauratie van een Vespa PK50 elektrische starter. En nu heb ik wat problemen met mn starterrelais. Stroom op de juiste kabels maar geen klik of aanslaan. Wat wel gebeurt bij rechtstreeks aansluiten op de  plus. Weet iemand een truc of manier om het starterrelais te omzeilen maar wel gebruik kunnen maken van de startknop? Of weet iemand wat voor schakelaar ik dan goed kan installeren?? Ik hoor het graag !!!
   Met vr gr   Chris
  • By srizzuto
   Net een nieuwe claxon 6v aangehangen (witte en groene kabel).
   Claxon zoemt maar claxonneert niet bij het indrukken van de knop.
   Als ik hem op 12v aansluit maakt hij een hoop herrie.
   Iemand suggesties?  
  • By Veloce.
   Ik ben begonnen aan de restauratie van mijn 50N uit '67. Het is een hele vroege 2e serie, afgaande op het serienummer. (S2 begint bij *200001)
   Maar nu vraag ik mij af wat de optische verschillen zijn tussen de 2 series. Ik kreeg namelijk een set chromen lijsten erbij voor de voorplaat en de koplamp. Maar volgens mij is dit niet correct.
   Ik was eerst in de veronderstelling dat de 2e serie geen chroom op de koplamp en voorspatbord heeft (net als 1e serie 50N), maar dan wél die chromen lijst om de voorplaat. Zie foto 2 hier onder. Echter zei een vriend van mij gisteren dat de 2e serie qua uiterlijk gewoon identiek is aan de 1e serie, dus volledig vrij van chromen versiersels en het zwarte Vespa-logo voorop. (Foto 1)
   Beide foto's zijn trouwens 2e series, afgaande op het hexagonale logo. Maar wat is nou juist?


×
×
 • Create New...