Jump to content
Vespaforum.be
Sign in to follow this  
jobdestp

Slot van zadel vespa pk50s

Recommended Posts

Hallo,

Ik heb een Vespa pk50s. Deze heb ik dit jaar gerestaureerd, echter krijg ik een ding niet voor elkaar. Het slot van mijn zadel pakt niet goed in het beugeltje op de tank. Ik heb daar al een paar aanpassingen aangedaan, zoals sleufgaatjes in het beugeltje gemaakt. Dit heeft al een stuk geholpen maar nog steeds kan ik vrij makkelijk mijn zadel omhoog trekken terwijl deze op slot zit. 
Ik hoop dat iemand een advies kan geven of weet waar dit aan kan liggen. 

Met vriendelijke groet,
Job

IMG_20190907_201slot.jpg

IMG_20190907_20172slots.jpg

IMG_20190907_201641slott.jpg

IMG_20190907_201701slotd.jpg

Share this post


Link to post

Heb je al geprobeerd je zadel meer naar achter te zetten? De zadelbeugel heeft "sleufgaatjes", waardoor je het zadel wat kan verplaatsen.

Share this post


Link to post

Probeer eens et een paar rondellen tussen zadel en beugel te steken (over de boutjes)  Bij mij heeft dat geholpen.

Groetjes, nero. 

Share this post


Link to post
On 9/8/2019 at 12:17 AM, nero said:

Probeer eens et een paar rondellen tussen zadel en beugel te steken (over de boutjes)  Bij mij heeft dat geholpen.

Groetjes, nero. 

in mijn geval pakte hij de beugel niet, dus ik had wat extra sluitringen/rondellen onder de beugel gestoken, werkt in mijn geval goed

Share this post


Link to post

Heb je een nieuw beugeltje gekocht?

Er zijn 2 namelijk verschillende soorten beugeltjes, eentje voor een pk xl en voor de pk 50 s.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By sapbart
   Hallo,
   Ik zoek een bagagerek voor VNB °65
   Ik heb mijn lang zadel vervangen door zweefzadel vooraan, maar mijn vrouwtje wil ook wel eens mee gaan toeren!
   Broodje en zadel had ik al meegebracht uit Italie.
   grtn
   Bart
    
    
    
  • By tintomrobel
   Vraagje. Is een zadel voor een Vespa GTS bouwjaar 2015 compatibel met een Vespa GTS bouwjaar 2009? De zadels zien er quasi identiek uit maar ik weet niet of ik dat model 2015 kan monteren op mijn Vespa GTS uit 2009. 
   Kan iemand me helpen?
  • By ArGee
   Even netjes voorstellen: ik ben Ronald, 43 jaar en van plan een mooie droom te gaan realiseren...
   Sinds een jaartje of twee ben ik serieus geïnteresseerd in (klassieke) Vespa's. Dit is afgelopen maart extra versterkt door mijn bezoek aan de prachtige Mostra Scambio Vespa in Genk.
   Helaas ben ik zelf nog niet in het bezit van zo'n juweeltje. Tot die tijd houd ik me vooral bezig met het restaureren, repareren en ontwerpen van zadels voor de Vespa's. Zo'n twee jaar geleden begonnen met de opleiding hiervoor en elke week word ik enthousiaster. En begin ik na te denken over de toekomst. Want ja, met 43 realiseer ik me dat ik zowat op de helft ben (als me dat gegund is...). En dan ga je toch nadenken over je plannen voor de 'andere helft'.
   Ambities genoeg, daar ligt het zeker niet aan. Het uiteindelijke doel is simpel: een eigen zaakje waar mensen terecht kunnen voor aankoop / verkoop / restauratie van hun Vespa. En daarbij een wand vol prachtige, unieke zadels voor elke denkbare Vespa. In de showroom allemaal blinkende Vespa's, van de jaren '50 (1950 voor de jeugd onder ons ) tot de dag van vandaag. Een mooi streven, toch?
   Het lastige blijft uiteraard de start. Ik heb geen bakken met geld te besteden om een zaak op te starten. Wordt dus een hele mooie uitdaging! En daarom ook dat ik lid ben geworden van dit forum. Ik zal hier heel veel gaan leren en vooral ook heel veel gaan vragen! Dus tips en trucs zijn altijd welkom :-)
   Het begin is er in ieder geval. Ik mag voor een vriend een prachtige Vespa VNB 4T uit 1963 te koop aanbieden. Staat op Nederlands kenteken. Plaatje, al zeg ik het zelf. Omgebouwd naar een 150cc 2t blok, want origineel 125cc. Dikke 1.000 (ja echt) km op de klok. Een heel bijzonder exemplaar. Hij is namelijk gerestaureerd en daarbij hebben ze de kale carrosserie volledig in de blanke lak gezet. Had nog nooit zoiets gezien.  Even wennen, maar het is echt iets unieks! Paar fotootjes om mijn verhaaltje kracht bij te zetten (ik ga knippen en plakken, hoop dat dit lukt):


   Ik zal niet meteen tijdens mijn introductie te commercieel zijn en een prijs noemen. Ben dan wel een 'Hollander', maar dat gaat ook mij te ver. Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur me dan gerust even een berichtje.
   Ben wel benieuwd naar jullie reacties: wat vinden jullie van de afwerking in blanke lak? En wat zou deze Vespa nog meer opleuken of aantrekkelijk maken? Ik hoor het graag. En ik zal me ook nog wel vaak melden bij jullie met vragen en suggesties!
   Groet, Ronald
  • By BS
   Ik ben opzoek naar een tweedehands zadel vr SS180. Iemand een zadel op overschot?
    
  • By GerardWalschap
   Hallo,
   Ik heb net een prachtige Vespa 300cc Montenapoleone gekocht met een ééndelig zwart zadel. Ik moet zeggen dat ik het originele 2-delige zadel veel liever erop zou hebben.
   Iemand een aanbieding? Andere ( betere ) voorstellen door de kenners? Eventueel een ruil voor mijn zadel? Laat maar iets weten!
   Dank jullie!
   Gerard

×
×
 • Create New...