Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Electronische ontsteking /claxon


MESTKEVER

Aanbevolen berichten

hallo,

Hoe zit het eigenlijk met de aanpassing van de claxon bij het overschakelen naar 12v bij het installeren van een E/ontsteking flytech Pinasco (VBB 2T) zonder batterij.

Moet ik nu een 12v wisselstroom of een 12v gelijkstroom claxon installeren, en moet de drukknop dan een sluiter of een opener zijn ?

Maw, levert de spanningsregelaar gelijkstroom of wisselstroom aan de draad die stroom levert voor de verlichting en de claxon ? er is een draad die gelijkstroom levert voor het opladen van een eventuele 12v battery maar die gebruik ik niet.

Alvast bedankt

 

Link naar reactie

Bij een 12v conversie parmakit/vespatronic zonder batterij wordt je gehele systeem wisselstroom (ac), zowel voor als na de spanningsregelaar. 

De claxonschakelaar moet net als het remlichtschakelaar van het NO (normal open) type zijn. De claxon zelf is dan een 12v ac type. Vind dat zelf niet echt een mooi geluid geven dus heb zelf een 12v dc claxon met daarvoor een 12v ac-dc omvormer (met flinke condensator) geplaatst zodat de claxon weer origineel klinkt.

De spanningsregelaar heeft inderdaad een aansluiting voor ac als dc. De ac wordt aangeloten op de verlichting (kabelboom) en de dc op de accu (indien geplaatst). Je verlichting en claxon zijn dus ac. Je kan je verlichting ook dc maken door een accu te plaatsen. Je sluit de dc van de spanningsregelaar aan op je accu (met bijvoorbeeld een 7,5A zekering ertussen) waarna je je accu weer aansluit op op de verlichting (kabelboom). Heb zelf alleen een accu geplaatst om tijdens lange ritten de navigatie en telefoon te laden, de verlichting is ac.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...