Jump to content
Vespaforum.be

Systeemhelm


gem

Recommended Posts

Er zijn geen bompa's meer zoals vroeger...vroeger zaten bompa's met "een pijp en kemelharen sloefen" naast de Leuvense stoof, in een schommelstoel ;)

Nu moeten ze -net als de jongeren-  met een Vespa/ Lambretta rijden..heel de wereld afreizen...en "systeemhelmen" gaan uitkiezen...mamma mia ! ;) :D

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
2 uur geleden, gem zei:

Ik denk dat ik toch maar in een winkel ga om te passen.

Idd, de ene pasvorm is de andere niet, net zoals de vorm van het hoofd.  Probeer ineens ook eens een integraalhelm.  Ik heb deze van Shoei (GT Air) nu al een 5-tal jaar. Vederlicht en toch ook een breed zicht op de baan. 

Groetjes, nero. 

  • Like 1
Link to comment

Ga naar een winkel om te passen. Een helm moet je niet zo kopen. Ik weet dat ik een schuberth-hoofd heb en geen shoei-hoofd. Dit is echt per persoon heel verschillend. Na Een C2 èn een C3 wist ik wel dat ik mijn C3Pro gewoon op maat kon bestellen. Maar als je een helm voor het eerst koopt van een merk altijd passen. En uitproberen in een windtunnel. Goede motorzaken zijn hier inmiddels mee uitgerust zodat je ook kan ervaren wat de windruis is bij een km of 100 in het uur. 

  • Like 1
Link to comment

Die Lidl helm heb ik ook. Goed voor de winter en best goed met veel wind maar ik voel me er toch opgesloten in. Geef mij maar een pothelm. Wel een degelijke en gekeurde maar wel met gevaar voor het kinnebakkes bij het vallen. 

Link to comment
1 uur terug, gem zei:

Die Shoei is tamelijk duur. Zal wel een prima helm zijn.

Idd, maar zijn geld meer dan waard;  Is zowat de enige helm die je bijna niet voelt als je hem op hebt, vooral door het licht gewicht. Als je een Shoei- hoofd hebt, tenminste... :)

Groetjes, nero. 

  • Like 2
Link to comment

Inderdaad best steeds passen. Ik heb een moeilijk hoofd en shubert is ok voor mij, al zou ik de volgende keer nog veel meer passen. HJC bvb voelt bij mij zeer ongemakkelijk. Het opgesloten gevoel geraak je wel gewoon. Een integraalhelm schrikt me ook wel af, al is dat nog veiliger. Al bij al zou ik niet graag op mijn bakkes gaan maar als het dan toch moet, liever met een shoei of shubert dan met een hjc of lidl helm, ook al zijn ze gekeurd. T schijn dat het kinstuk wel eens snel kan afbreken bij een val. Hoedanook, een systeemhelm is een pak veiliger dan een pothelm of helm zonder kinstuk.

Edited by Wutsie75
  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...