Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Zadel frame overtrekken leer


yag

Aanbevolen berichten

Heeft er al iemand ervaring voor zijn zadel te laten overtrekken met echt leder. Heb een goed frame van mijn sprint v en zou deze willen overtrekken ipv een ieuw zadel met minderwaardige veren of een sky overtrek. Heeft er iemand dit al is gedaan en wel of niet tevreden? 

 

Kurt

Link naar reactie

Hoi,

De nieuwe zadels zitten inderdaad een stuk slechter vaak zijn ze ook voorzien van goedkoopschuim.

Je kunt hiervoor gewoon een zadelovertrek kopen bijvoorbeeld http://www.klassiekevespaonderdelen.nl/Webwinkel-Product-36752399/Overtrek-buddyzadel-o.a.-VNA-VNB-GTR-TS-VBA-VBB-GLA-B-GL-X-Sprint.html.

met de standaard klemmen kun je hem dan weer netjes vast zetten: http://www.klassiekevespaonderdelen.nl/Zadeldek-spanclip

Het beste kun je een goede schuimrubber bestellen 2 of 3 cm dik en dan heb je weer een top zadel voor minder geld dan een nieuwe. 

https://www.schuimwinkel.nl/polypress-sg-120-op-maat.html

Succes,

gr Koen

Link naar reactie

Tyger leathers... schijnt erg goed te zijn. Zelf heb ik voor mijn strom mijn zadel laten verversen (ook de inhoud) door top sellerie... kost wat (goedkoper dan corbin) maar je wil niet meer terug.

Link naar reactie

Niet echt een antwoord op de vraag maar ook een leder-oplossing: Streamline Seats. Bijzonder kwalitatieve afwerking en innovatieve sluiting (maar ook flink aan de prijs als je voor alle toeters en bellen gaat). 

 

0779E866-C408-457F-9E39-33C7AE455CA2.jpeg

Link naar reactie

Bij Streamline krijg je’r een regenfrakske voor het zadel bij. :lol:

Link naar reactie

Als het leer behandeld is met ledervet voor paardeleer denk ik dat het tegen water en stof kan, het leder zal met de tijd wel slijten maar dat zal juist karakter geven denk ik. 

 

Het schuimrubber is zeker een goede tip, het zadel komt steeds na een 50tal km ongemakkelijk te worden. 

Kurt

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...