Ga naar inhoud
Vespaforum.be
Log in om dit te volgen  
Geerty01

Afgebroken spiegels

Recommended Posts

Ik ben de enthousiaste eigenaar van een 2018 Primavera Touring 50cc  met 1 belangrijk minpunt.  Herhaaldelijk komen de spiegels los en reeds 2x is een spiegel afgebroken. Steeds de bevestigingsschroef die afbreekt.  Ik heb het geluk dat ik telkens het afgebroken deel van de bout gemakkelijk heb kunnen verwijderen.  Het is natuurlijk mogelijk dat de schroef afbreekt ten gevolge van veelvuldig aanschroeven van de bevestiging.

Graag advies

Deel dit bericht


Link naar bericht

Bijzonder dat dit je al 2x is overkomen, originele spiegels? 

Bij het monteren draai je eerst de borgmoer zo ver mogelijk in (veel draad zichtbaar van de spiegel) en draai je de spiegel erin tot deze niet verder kan, dan weer een klein stukje terug tot de spiegel juist staat uitgelijnd en vervolgens de borgmoer goed (niet te) vastzeten.

Het kan natuurlijk zijn dat je draad in het stuurgedeelte wat aan de ruime kant is waardoor je spiegel steeds los trilt. Dit kan je zelf het beste beoordelen bij het indraaien van de spiegel, is dat het geval dan kan je een product van bijvoorbeeld loctite kopen. Begin eerst met een borg middel en werkt dat niet dan kan je ook een draad vuller proberen. 

  • Like 2

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×