Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Een week napoli


Aanbevolen berichten

En iedereen gemoedelijk op zijn flipflops,... bij ons als er eens een tropische periode is een gefrustreerde ‘oom agent’ die je 65 euro aan je broek smeert wegens het niet dragen van beschermde kledij, zijnde geen handschoenen, als je met 30 ° in de schaduw even naar de bakker rijd in het dorp... arm Belgie ...

  • Like 1
Link naar reactie
  • 2 maanden later...

Vandaag een reis naar Napels voor "twee weken in juni" geboekt...één van de mooiste baaien ter wereld... dus in juni komen er weer een hoop "vers gespotte Vespa"-foto's :)

919GwXxz1YL__SY450_.jpg

965e10ba195cf6dc0e3071d361dfb87f--ciao-ciao-luggage-labels.jpg

aangepast door Vespaciao
BELLA NAPOLI
  • Like 3
  • Bedankt 1
Link naar reactie
  • 1 jaar later...

Een oud topic nog eens terug boven water gehaald.

Ik wil een citytrip doen naar Napels samen met mijn vrouw  ergens eind oktober, begin november. Omdat zowel de verblijfsmogelijkheden als bezienswaardigheden onnoemelijk zijn, had ik graag enkele gerichte tips of advies gekregen. Hier zitten duidelijk de Napels specialisten.

Welke logies (hotel, B&B, vakantiehuis) zijn top, waar eet je de beste pizza's en kan je lekker eten? Welke zijn de leukste plaatsen om het echte Napels te ontdekken?  Op het net vind je natuurlijk massa's info, maar ik zoek het ietsje specifieker. De Vesuvius en Pompeï zullen nog wel eens later aan bod komen.

Waarvoor een Vespaforum allemaal goed kan zijn, maar ik beloof hier enkele Napoli vespa shots te posten.

  • Like 1
Link naar reactie
  • 3 weken later...

Een hotel dat uit "eigen ervaring" top is : Star Hotel Terminus op Piazza Garibaldi ( vlakbij het station en de metro ) : de derde verdieping met zicht op het plein.

Deze verdieping heeft zeer goed geïsoleerde ramen ( in Napels toetert men dag en nacht :lol: ) en ruime kamers met prima bedden, bad /douche/bidet.

Beste pizza's : er zij veel goede pizzeria's in Napoli : de betere houtovenpizzeria's waar je zeker niet "gesjareld" wordt zijn : Sorbillo, Starita, Brandi,...top!!

Ga nooit binnen bij L'Antica Pizzeria Da Michele : vele reisgidsen raden deze pizzeria aan, niet doen : veel verbrande en verkoolde pizza's...helemaal niet lekker !

Lekker eten kan je overal in Napels waar de "locals" zitten : heerlijke visgerechten ( mosselen, tonijn, zwaardvis, inktvis,...),groenten, pasta's, ijsroom, koffie...

De leukste plaatsen zijn waar er niet ""te veel toeristen" komen : de wijk Rione Sanita, Quartieri Spagnoli, ...in de "achterafstraatjes" ontdek je het echte Napels.

Ga eens naar een markt ( geen toeristenmarkt ), wandel eens op de Lungomare( boulevard aan de zee ), Piazza del Plebiscito (mooi groot plein), enz...enz...P1250321.thumb.JPG.e9a47bafe264b3374320347794814aa2.JPG

In Napels verveel je je nooit...en je kan er de lekkerste koffie drinken..Napels bruist...Napoletanen zijn warme mensen vol passie en emotie...de was wappert overal.

De vele madonna-altaartjes kleuren de straten, laat je betoveren door deze ruige en wilde stad,die in je geheugen zal "hakken" ...je zal erop verliefd worden...

Je zal Napels in je hart sluiten en nooit meer vergeten...en er steeds weer naar verlangen...geniet van je reis... en geniet daar van elk onvergetelijk moment :)

 

  • Like 1
Link naar reactie

Dank je wel Vespaciao voor deze tips, daar kom ik al een heel eind mee. Met de reservering ga ik nog coronagewijs even wachten.

Ik ben nog nooit in Napels geweest, maar het is precies het “chaotische” aan deze stad dat me aantrekt. Ik ga al jaren naar Griekenland en ook daar vind je chaos. De Grieken zijn een ramp in het verkeer, wegen vaak slecht onderhouden, gebouwen half afgewerkt, gedumpte autos en nog veel meer langs de straat, … Niet verwonderlijk dat Griekenland constant balanceert op de rand van het faillissement en blijft sputteren als lid van de Europese Unie.

Maar toch, Griekenland is in vele opzichten een verademing als je een gans jaar in ons drukke landje aan de slag bent geweest.

Er zijn zeker nog gelijkaardige plekjes op deze bol, maar je moet keuzes maken. Nu maar eens werk maken van Italië...

IMG_1661.thumb.JPG.9787ed4b21e49f1bc2027dffc3e2eecb.JPG

Deze olijfboom staat in Vouves (Kreta) en zou 3500 jaar oud zijn en daarmee de oudste ter wereld. Een klein takje hangt thuis achter glas.

 

  • Like 2
Link naar reactie
  • 2 jaren later...

Voor degenen die de prachtige "Zuid-Italiaanse havenstad Napels" waar het wasgoed in de straten wappert... willen gaan bezoeken om er Vespa' s te spotten.

Of om er de "beste handgemaakte houtovengebakken pizza" ter wereld te eten... of om er heerlijke "doppio espresso" te drinken...

Even opgelet !!!  ...Vorige week is er "een aardbeving" geweest in Pozzuoli (op 15 km van Napels en waar Sophia Loren is geboren ) met 4 op de schaal van Richter.

Campi Flegrei ( brandende velden ) zijn 40 ondergrondse kraters ( 15 kilometer doormeter ) ... waar zo'n half miljoen mensen wonen...

Dit "ondergronds risicogebied" zou wel eens gevaarlijker kunnen zijn dan de vulkaan Vesuvio (Vesuvius ) die de Romeinse stad "Pompeii" in het jaar 79 verwoestte.

Hopelijk moet het niet zo ver komen...maar dit is een toch iets om over na te denken als men "richting Napoli" wil gaan reizen...

italia 525289.jpg

  • Like 3
  • Wow 1
Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...