Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Vliegwiel verwijderen


Yvesc

Aanbevolen berichten

Steek een nieuw circlip in dan heb je geen poulietrekker nodig. Of je draait de 4 boutjes los, en dan kan je wel een poulietrekker gebruiken met 2 pootjes. Als je vliegwiel 2 openingen heeft, vermoed van wel. 

Maar ook rustig de spanning opbouwen en voorzichtig met een gasbrander opwarmen en tussendoor met een tikje hamer tikken  [rubber ] kan ook met een gewone hamer, hier ook rustig te werk gaan. En mag ook wat kruipolie gebruiken. En geduld hebben. 

Succes. 

Link naar reactie

Die vliegwielen zijn na een lange tijd vast geroest. En het circlip is niet meer nuttig als ik het zo mag zeggen . Heb het ook meegemaakt. Maar het lukt wel als je vliegwiel goed opwarmt  , zoals nero zegt, kan ie vervormen als je gaat forceren. 

Link naar reactie

Tenzij de Vespa 30jaar onder een druipende dakgoot heeft gestaan roest vliegwiel niet aan krukas. Gewoon de moet er terug om, een juiste circlips er in (zoals Nero zegt) en losdraaien zoals het hoort. En, idd, de kans is groot dat je’r 2~3 omplooit, maar je krukas en vliegwiel blijven gegarandeerd onbeschadigd.Boren, tappen, poulietrekkers,... zijn noodoplossingen. 

Link naar reactie

Je moer gaat bij het uitdraaien tegen de circlips aandrukken, hierdoor duw je het vliegwiel eraf.  Dus eerst je moer er terug opschroeven, circlips plaatsen en de moer losschroeven. Klaar.

De krukas aan vliegwielzijde is conisch, dus vliegwiel warm blazen gaat zeker helpen.

 

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...